reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
gwiazdeczko przykro mi z powodu @...ona jest wstretna..niema na nia sily :)..ale juz niedlugo nowe szanse :)
lana trzymam kciuki zeby @nieodnalazla cie przez najblizsze 9 m-cy

Gwiazdeczka , przykro mi... ale przynajmniej niedługo zaczniesz nowe starania :)
a u mnei nadal bez @ i bez fasolki ::), ale brzuszek pobolewa, wiec mam nadzieje ze juz niedługo sie pojawi wstreciucha ::)

moniko3, ciesze sie ze wszytsko dobrze i nei ma plamień, odpoczywaj dużo i dbaj o sibei

Gwiazdeczko wiesz, sporo kobietek ma miesiączkę przez pierwsze miesiące ciąży - a Ty miałaś naprawdę 100% objawy... Może warto mimo wszystko zrobić test?

Elżbietko
jeśli nie dzidzia, to oby już ta @ przyszła... Wiem, jak się męczysz, Biedulko...

oj tak, jeszcze świadomosc pcoi tego ze takie cykle moga mi sie przydażyc nie raz ::) ::). mam nadzieje ze endokrynolog jakos mi pomoże i niedługo doczekam sie swojej kolejeczki po fasolke...
Esiu, a jak u ciebie teraz?? owu była, bedzie??ja duphaston trawisz??

Elżbietko na pewno :) Dobry lekarz raz-dwa zrobi swoje :)

Ja cóz... nie wiem, czy owulacja była. W piątek gin (23dc) zobaczył 22mm pęcherzyk - tylko nie wiadomo, czy to nie drugi, który ma się zapaść... Dzisiaj kończę brać duphaston (a wiesz, znoszę go bez żadnych problemów) i czekam na @... Objawów żadnych nie mam - z temp. nie wiem, bo nie mierzę. A jeśli za 1,5 m-ca nic się nie wydarzy, to robię kompleksowe badania hormonalne - gin podejrzewa PCO... Ale ja mam nadzieję, że będzie dobrze :)

ja po duphastonie zaczelak strasznei tyc, chociaz teraz nei wiem czy to po nim czy od pco ::) ::) ::) ::)
trzymam kciuki zeby pecherzyk jednaj był uwolniła co trzeba ;). i mam nadzieje ze przytulakno byłokiedy trzeba ;D :laugh:

Hi hi - oj było, było ;D Ale gin powiedział, że oczywiście nigdy pewności nie ma ale "na jego oko" to ten nie pęknie... Oby się mylił ;)

A'propos - a jeśli jednak pęknie i dojdzie do zapłodnienia, to czy po tym jak dziś ostatni raz biorę duphaston, nie zacznie się @? Bo już sama nie wiem, jak to jest...

Ja póki co nie tyję - ale to pewnie kwestia stresu. Mało ostatnio jem, nie mam apetytu ::) Ale w sumie - nie narzekam ;)

reklama
No właśnie jeśli u mnie miałoby do czegoś dojść to między piątkiem a przyjściem @ (zakładając, że dziś kończę duphaston, to @ jakoś wtorek-środa, prawda?) - czyli po prostu obawiam się, że ew. zapłodnione jajeczko nawet by się nie zdążyło zagnieździć. No bo hormon rośnie wolniej niż spada po odstawieniu duphastonu? Ale zamotałam, a pewnie i tak nic z tego... Nie wiem po co się nakręcam - wierzę ginowi a skoro powiedział, że jego zdaniem to drugi pęcherzyk, to pewnie tak jest...

Do góry