reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
amalfi, a dlaczego z takim przekonaniem twierdzisz, że Agusia nie miała owu? Nie wiem czy znasz zasady NPR. Nie ma tam reguły, że 8 dc to za wcześnie na owu. Owulacja jest ZAZWYCZAJ (co nei znaczy, że zawsze) przed wzrostem temperatury. Aga już 3 wyższe miała i to wystarczy, żeby na 99% potwierdzić owu. Fakt, wczorajszy spadek jest dziwny, ale temp nie spadla pod linię, więc nie ma co panikować.
Poniewaz w 8dc miala spadek a ja prowadze wykres i co miesiac mam monitoring i cykle mam 27dniowe i jeszcze nigdy nie zdarzylo mi sie miec owulacji w 8dc pecherzyk nawet stymulowane nie rosnie tak szybko, chociaz ja mialam w 7dc calkiem spory bo na 20mm a wczoraj mialam 15dc i nadal mialam pecherzyk niepekniety, mowie co widze z wlasnego doswiadczenia, agusia w zeszlych cyklach w ogole nie miala owulki wiec jakim cudem nagle mialaby miec w 8dc. Poza tym wyjasni sie wszystko jak zacznie leczenie w nastepnym i skoczy na monitoring

amalfi, to że Ty nie miałaś nigdy w 8 dc, to nie znaczy, że Aga nie może mieć :) poza tym, jak miała do tej pory dziwne cykle, to ten też może być dziwny

Hej laski!
Widzę, że ostatnio kiepski ruch u nas?
Kamia jak samopoczucie i no i jak sesja Ci poszła?
Martusia wyzdrowiałaś już, czy nadal Cię męczy biedaku? Buziaczki cieplutkie.
Kahaka miło Cię znów tu widzieć. Tulę gorąco.

A ja pochwalę się troszkę, w piątek byliśmy na usg - niestety nasz maluszek ma ADHD i nie wiemy kim jest. Nawet buźki nie chciał nam pokazać tak się wiercił. Ale najważniejsze że prawidłowo się rozwija i rośnie.

veronika jestes?

blond ale ADHD ma stwierdzone na jakiej podstawie? przeciesz ADHD to nadpobudliwość psyho-somatyczna wiec jak mozna ja stwierdzic w brzuszku? a co do płci to sie ciesz bedziesz miala niespodzianke ja juz nie wierze w to stwierdzanie płci bo kacper mial byc niby dziewczynka.... lepiej kupowac wszystko unisex;) :* a dzidzie nazywac skarbem albo słoneczkiem:)
ja chcialam wiedziec zeby wiedziec jak sie zwracac do dzidzi i dziecko "krzywdzilam" przez 6 mies;)

Ostatnia edycja:
Mamaffia z tym ADHD to ja się śmieje, bo strasznie się wierci i mnie kopie, generalnie nie daje mi o sobie cały czas zapomnieć. Podczas usg też całe chodziło i nawet lekarz stwierdził że dawno takiego wiercipiętka nie widział.

reklama
Do góry