reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
ja mialam ale nie uzywalam najwygodniej bylo mi przwijac malego na łóżku kanapie po prostu siadalam okrakiem malego miedzy nogi on bawil sie palcami a ja robilam swoje do tej pory tak jest... ten przwijak na łóżeczku słuzyl mi jako półka na której wiecznie byl balagan :p:D

blondi ma racje ja mowie co mnie pasuje i jakie mam spostrzeżenia co do tego całego szumu i kupowania wszystkiego dla dziecka...
co do mleka mucha ma racje ja np jak mi mleko zostawalo to nie wylewalam wiadomo ze po 12h jest do wylania czy po 18 ale bardzo czesto dorabialam:) co do butelek tommee tippee nie bylam zadowolona tez je mialam bo do laktatora byly dwie wole dłuższe wezsze takie ze moj szynuś moze sam złapac :)

Ostatnia edycja:
blondplatyna ma rację. Powinnyście same trochę testować, a nie zdawać się na kogoś gust i upodobania.

Więc taka mała konfrontacja:
1) Nie każde dziecko lubi rożek. Moja córa nie przepadała od poczatku. Zresztą było tak gorąco, że lubiła leżeć w samym pampersie pod pieluchą flanelową/tetrową. Mam 3 rożki(m.in. wiązane- jak jest dobry rzep to bez znaczenia, czy wiązane czy nie) i uważam, że pieniądze trochę wyrzucone w błoto. Ale jako kołderka się potem przydawało.
2) podkłady poporodowe - w niektórych szpitalach to leżą wszędzie(i można wziąć na wyjście). Ja sobie tez niepotrzebnie zapchałam walizkę nimi, bo w szpitalu dostawałam je co chwilę. Poza tym używałam też innych niż belli(zresztą tych co w szpitalu), i były wg mnie lepsze(i też tańsze).

mucha takiej to dobrze :) u nas musialyszmy sie nawzajem ratowac na oddziale podkładami:)
nooo kacper urodzil sie 3 miesiace przed Lilką wiec było chłodno zeby nie powiedziec ze zimno:)
ps.: mucha jestes zafasolkowana:) łoooo ale fajnie:) gratuluje kochana:*

A moja koleżanka powiedziała, że przewijak to najlepszy wynalazek na świecie... Ja jak się zajmowałam dziećmi to też mi najlepiej się przewijało na tym... Bo odpowiednia wysokość-nie trzeba się schylać.....

martusia ja tak sie nauczylam w szpitalu i moze machinalnie tak robie do teraz:) wiedząc okrakiem na łóżku sie nie schylasz:p
dla mnie generalnie rzecz zbędna...

mozna sobie sprawdzic w szpitalu która pozycje sie woli:)

mama, to faktycznie kiepsko, jak nawet na podkłady żałowali:D Dziękuję za gratulacje:)

Co do przewijaka, się zgodzę, niepotrzebny wydatek. Fakt, że przy łóżku trzeba się schylić/ukucnąć, ale nie przesadzajmy że to taki wyczyn, jak jesteśmy młode, poza tym to trwa chwilę, a z przewijaka i tak szybko wyrośnie, będzie się chciał/a kulać, itd. i pojawi się problem.
Ja bardzo chciałam kupić, ale nie zdążyłam, potem odkładałam na 'potem', teraz nie mam i cieszę się, że nie kupiłam kolejnej zbędnej rzeczy. Lepiej sprawdzić po porodzie, czy przewijanie nie na przewijaku jest naprawdę takie uciążliwe:)

reklama
Cześc Laseczki:-D
Nie dam rady was nadrobić:baffled:
Widziałam temat wyprawkowy?? PRZEWIJAK JEST SUUUUUUUUUUPER bo mo,żna go wszędzie postawić ,nawet na pralcejak się malucha w wannie kąpie.Na początki tzn min pół roku Pampersy jak najbardziej.Nigdy mnie nie zawiodły jak np huggisy,a pampków mniej znanych lib firmowanych marketami nie polecała bym na początku:no:
Jako koszulkę TYLKO body bo cała reszta do d...
Jeżeli karmicie (znaczy macie zamiar) piersią to przez pierwsze pół roku butelki są wogóle niepotrzebne bo się ich nie używa. A jeżeli już to kupcie antykolkowe
Jak macie jakieś pytania to walcie:-p z chęcią się powymądrzam:-D

Martusia jutro płodne:cool2:

Do góry