reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

a ja chyba zmykam...zgłodniałm wiec poszłam coś zjesc...pochłonełam dwie kromki chlebka z białym serkiem i konfitura malinowa ale bylo mi mało wiec zjadłam głooodomore Danio brzoskiwniowym...i to nie byl dobry pomysl...nie dobrze mi :/ ide spac bo sie zrzygam :D

reklama
Przeczytałam ostatnie kilka stron, i chciałabym się podzielić swoimi spostrzeżeniami.

Testowałam kilka rodzajów pieluch i nie zgadzam się, żeby te z rossmana były dobre. Są super twarde w porównaniu do innych, chociaż w dotyku ok.

Uważam, że WICKIES(Flex&Comfort) z Kauflandu są o niebo lepsze i w tej samej cenie. Mało tego, są lepsze od oryginalnych pampersów. Są tak samo miękkie(delikatne), ale tył mają dłuższy(kupa nie przecieka- co działo się zazwyczaj w pampersach), a z przodu do końca wkład chłonny, dzięki czemu, jeśli niemowlę dużo leży/śpi na brzuchu to nie przecieka(spokojnie dają radę przez całą noc- 10-12h). I mają takie same zapięcia jak pampersy(typu 'gąsieniczka' i na rzepy), falbanki i wszystko.

Co do butelek, polecam tommee tippee. Są ładne, łatwo się czyści, wytrzymałe, nie przeciekają. I na allegro można kupić w fajnej cenie. Laktator ręczny tej firmy też jest ok. Piersi nie bolą, i pasuje również do niewielkiego rozmiaru piersi:).

Podgrzewacz może przydać się wcześniej, jeśli karmi się sztucznie. To nie prawda, że mleko trzeba przygotowywać zawsze 'na świeżo'. W szpitalach szykują z wyprzedzeniem na całą dobę, niemowlaki żyją i mają się dobrze. Jedynie trzeba koniecznie wstawiać od razu do lodówki. Ja tak szykowałam małej, na 4 karmienia do przodu. Tylko podgrzewałam. Żyje, jest zdrowa, uśmiechnięta, nic się nie dzieje. A w nocy - to rewelacja- wstawia się do podgrzewacza i tyle. Zaczęłam tak robić po rozmowie z b.dobrym pediatrą. Powiedziała, że producenci zalecają przygotowywanie mleka 'na świeżo' dla świętego spokoju. A jak widać, szpitale nawet to olewają.

Co do ubranek- body i pajaców- polecam wszystko early days (na allegro można kupić tez w rozsądnej cenie). Są miłe w dotyku, nie niszczą się, i wyglądają b. ładnie, solidnie. I faktycznie starczają właściwie na cały okres jaki opisują(tj. 0-3m, 3-6m itd). Dostosowują się do rosnącego maleństwa:)

Zasadniczo to wszystko nie na temat główny, ale tak mnie natchnęło po przeczytaniu Waszych wypowiedzi. I wybaczcie, że tak się rozpisałam, ale może komuś się przydało:).

devi kupujcie ten wozek i juz sie nie zastanawiaj czy ten czy inny!:)

kupujcie unisexy z ciuszków wiesz bezowe kremowe zółte czarne( moj bandzior bossko wyglada w takim) brazowe jasno niebieskie niebieskie.. generalnie daruj sobie tylko różowe i z kokardkami polecam ci kupowanie na allegro ja kacprowi ostatnio zamowilam uzywane 4 bodziaki z dł rekawem i przyszły mi z disneja piekne jak nowe a w gratisie dostalam dresy disneja w pieski pluto:) za 35zl:D ciuszki kupuj od rozm 62 bo 50 i 58 to maleństwo takie ze 2 razy załozysz i do odłożenia ja zrobilam ten błąd i duuuzo ubranek nawet raz nie zalozylam tak ze ubranka generalnie kupowac o 2 rozm wieksze bo dziecko lubi mieć luźno
kup rożek wiązany nie na rzepy bo rzepy gryza mechaca sie po praniu i odpruwają a wiązanie pozwala ciasno związać dziecko i mala dżdżownica sie nie rozwinie:D

fajne bodziaki dobrej jakosci sa w tesco w3-4 pakach:) to samo z pajacykami czy spiochami bo generalnie to sa ubranka które non stop sie urzywa i nie ma sesu kupowac takich rzeczy w smykach itd bo po prostu kasy szoda:)

no:)

mamaFFia dzięki za obszerną odpowiedź:-) no w sumie ona nie wytłumaczyła mi dlaczego te pampersy z pampersa (masło maslane) są w tych pierwszych miesiącach życia takie nie zastąpione ale ja z mamami nie spieram się bo wychodzę z założenia, ze one mają doświadczenie a ja nie więc potem poprostu wolę skonfrontować to co mówią z innymi:-)

a wszytskim straczkom życze możliwie jak najszybszych II:-) a przyszłym mamusiom ślicznych sesji usg:-)

amalfi jak dzicko sie rodzi przezywa szok i obwiązanie jest konieczne dla prawidłowego ułożenia ciałka:) zreszta daje poczucie bezpieczeństwa jest ciepło i miekko:) i wygodnie do karmienia i dzidzia sie nie wykopuje
w spitalu daja kawalek materiału do zawiniecia wiec radze zabrac ze soba własny zeby odrazu jak sie dziecko dostanie po myciu po porodzie badaniu wazeniu itd zawinąc w swoj:)

kamilka i wazne nie brac calej paczki bo polozne jak sie za duzo wsadzi do wozika to ze tak powiem zakaszaja:/
wiesz jak sie beda konczyc to codziennie przez te 3 dni odwiedzi cie tyle ludzi ze zawsze ktos moze doniesc:) wiec na start 10 masz w szawce i jak beda sie konczyc to dostawa
koniecznie zabezpiecz sie w podkłady poporodowe bella:) sa najlepsze i najtańsze:) przynajmniej 2 paczki

Ostatnia edycja:
A my razem z devi mamy tego samego dnia usg.
Aleśmy się dziś rozpisały o tych dzieciowych sprawach. Mi się wydaje że wszystko musimy sprawdzić same, bo dla każdego co innego jest lepsze, każdy ma swoje preferencje itp. Jednym pasują pieluchy z rossmana a innym z biedronki. Póki nie sprawdzimy nie będziemy wiedzieć.

reklama
jeje dziewczyny, dzieki za Wasze rady...siedze, siedze w necie i jeszcze nigdzie w jednym miejscu nie uzyskałm tylu informacji.

Napisze tylko, że niejestem zwolnniczka różowego czy niebieskiego wiec i tak mam zamiar kupować jaknajwiecj rzeczy unisex, podobnie jak wystrój pokoju, wózek itd. Nie cierpie tej kolorystycznej klayfikacji.!
Ubranka to już słyszłąm że tesco ma dobrej jakości i w odbrej cenie oraz w fajnych pakach.
co do rożka, póki zastanwiam się czy wogóle go kupować...moje dwie koleżanki które ostatnio rodziły nie miąły rogali, obie rodziły w szpitalu w którym i ja planuje wiec moze to tez zalecenie tego szpitala...dowiem sie jeszcze...jest czas:/

I lece spac bo juz nie moge tak mi nie dobrze :)

Do góry