reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

poszło po maśle, ale jaki był ból....\

Zdjęłam i już nie zakładam-dam do powiększenia chyba... pewnie przytyłam i dlatego jest za mała....

Będę dziś znów muffinki robić-żeby zabrać ze sobą do koleżanki :)

Ostatnia edycja:
reklama
Martusia, daj przepis na muffinki.
Karolciak, byłam juz raz u gin, m-c temu, ale byl widoczny tylko pęcherzyk.

Ja się wzięłam za prasowanie, bo mi sie uzbierałoooooooooooooo :szok:

kahaka proszę:
Muffinki czekoladowe z nutellą
• 250 g mąki
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• ½ łyżeczki sody
• 2 łyżki kakao dobrej jakości
• 175 g cukru pudru
• 150 g drobinek czekoladowych (chocolate chips) lub posiekanej czekolady
• 250 ml mleka
• 90 ml oleju
• 1 duże jajko
• 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
• 3-4 łyżki nutelli
W jednej misce dokładnie wymieszaj suche składniki, w drugiej mokre. Wlej mokre do suchych i wymieszaj niedokładnie. Do formy na muffinki włóż papilotki, wlej ciasto do połowy wysokości, nałóż po łyżeczce nutelli i dolej resztę ciasta. Na wierzchu możesz posypać jeszcze kilkoma chipsami czekoladowymi. Piecz w 200ºC przez 20 minut.

Ja daję tylko nutellę-bez tych groszków czy bez czekolady :)

A gdzie reszta dziewczyn? kacha, Nikita, Agusia?
A mama zagląda do nas? Bo jutro 8.01 i miała testować.

Ja się jednemu dziecku z klasy wpisałam do pamiętnika, heh. A teraz troszkę się nudzę, bo mężuś ma trochę pracy i muszę sobie sama coś wymyśleć. Prasowanie mi się znudziło :-p

Martusia, no właśnie nie mam blaszek!
Zamówiłam sobie ten dzienniczek ciązy, co wczoraj Mononoke pokazała. Oczywiście w tajemnicy przed mężem, bo by krzyczał :-p

Hej już jestem, dzisiaj byłam w pracy:-)
Oto moje tempki:
26.12-okres (1)
27.12-okres(2)
28.12-okres(3)
29.12-okres(4)
30.12-okres(5)
31.12-36,25(6)
01.01.2011-36,70(7)++
02.01-36,48(8)
03.01-36,41(9)
04.01-36,35(10)
05.01-36,46(11)+
06.01-36,51(12)+
07.01-36,33(13)
+- przytulanki
()- dc

reklama
Mononoke, juz dawno sobie sprawdzałam w chińskim kalendarzu, wychodzi mi chłopiec, a Tobie?
Ciekawe co Kamii wyjdzie, bo u niej to już wiadomo, że synuś, to zobaczymy, czy się sprawdza.
Agusia, u Ciebie jeszcze wzrostu temp nie było.

Do góry