reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

aleali ja stosowałam quicka-i był git zresztą wiem ,że większość dziewczyn jst z niego zadowolaona.Powinnaś zrobić test dopiero po spodziewanym terminie @ nie wcześniej ,a że wychodzi ci cień drugiej kreski to poprostu przeważnie jest tak ,że za wcześnie go robisz ,i może dojść do zapłodnienia jest to bardzo częste u wielu kobiet ale pużniej pokazuje się @ a wraz z nim samoistne poronienie gdzie większość kobiet nawet nie wie ,że mogłabyć w ciąży.Poronienie następuje  w tym przypadku ponieważ zarodek był za słaby-zresztą czytałam o tym na naszym forum już ktoś o tym pisał.Życzę Ci dużo cierpliwości i szybkiego zafasolkowania  ;D

reklama
ja tez stosowałam ten test i dwa razy zdarzyło mi sie tak jak tobie Aleali później byłam u gina i odpowiedział mi dokładnie to samo co Lana, że bardzo czesto zdarza sie tak że jeesteśmy w ciąży ale organizm sam odrzuca bo coś było nie tak.
dletego zawsze najlepiej robic test najwcześniej w dniu spodziewanej @

Bardzo to wszystko smutne ale taka natura jest niestety przewrotna z drugiej zaś strony jeżeli zarodek był zasłaby i miał jakieś wady to może dobrze ,że tak się dzieje  :(

Lilith napewno się nic złego nie wydarzy modle się za Ciebie i za nas wszystkie bądż dobrej myśli i piękną, uchniętą przyszłą mamusią ;D

Nawet nie mam sily juz walczyc. Mielismy zrobic badania (nasienia) a jesli ono wyjdzie dobrze moje hormonalne, ale ja juz nie mam sily, nie chce sie starac.
Powiedzcie mi jeszcze czy II kreseczka moze sie pojawic czy problemach z progesteronem ?

aleali ja nic nie wiem na temat hormonów ale bądż silna skarbulku napewno Ci się uda niepoddawaj się ale też za dużo o tym nie myśl ,bo można zwariować :(

aleali przeciez testy wykrywają HCG czyli gonadotropinę kosmówkową a nie progesteron, więc moim zdaniem to raczej fasolka zrobiła tą drugą kreseczkę. Powtórz test za kilka dni i zobaczysz że kreseczka będzie dużo bardziej wyraźna :) Bądź dobrej myśli :) przesyłam moc fluidków i trzymam mocno kciuki.

Ja myślałam, że zwariuję jak @ nie nadchodziła a 3 testy po kolei nie mogły wykryć ciąży (2 z allegro i jeden strumieniowy z apteki), w końcu za czwartym razem zobaczyłam bladziuchną kreseczkę (35 dzień cyklu) i dopiero za piątym razem kreseczka była grubiutka i juz byłam pewna, że będę mamusią. Ten piąty test był testem "quick vue" wykonanym w 38 dniu cyklu :) czyli wtedy byłam w 5-6 tyg ciąży!

Trzymaj się ciepło!

reklama
Do góry