reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmimy...

Darinia - jest to prawda, ale nie jest to znowu regułą - ja byłam na piersi a wyglądałam jak pulpet :-D
Jak zaczęłam chodzić to wszystko zgubiłam a w wieku 5 lat to już sam szkielet został :-p
Raczej chodzi o to, ze dziecku na piersi nie grozi późniejsza otyłość, nawet jak jest okraglutkie.

Siwona - jak Filip od początku tak idzie to chyba dobrze?

Ostatnia edycja:
reklama
Mela tez była jak Kondzik grubasek zreszta pokazywałąm zdjecia a teraz taki szczygieł z niej ze hej:-D

Co do otyłości czy jej braku, to trzeba dołączyć jeszcze warunki genetyczne...
Niestety jeśli tatuś i mamusia są dobrze zbudowani (tak jak w naszym przypadku) to może nic nie pomoże karmienie Joli samym mleczkiem mamy:-D
Chociaż może pójdzie w babcię i będzie szczuplutka:-p:tak:

Masz rację Beti, ale a nuż się trafi , że dziecko pomimo dobrze zbudowanych rodziców będzie drobne? Więc i tak trzeba uważać z jedzeniem bo można przekarmić. Generalnie myślę, że to rola dla lekarza, bo jak my mamy ocenić, że dziecko za dużo je? No i jak ograniczyć jedzenie takiemu zapłakanemu maleństwu? :sorry2:
Ja bym nie wiedziała...

Darinia, wszedzie czytam ze nerki takiego malucha nie sa gotowe na poradzenie sobie z NaCl. A corcia nie chce jesc czy jak?

Darinia - dzieciom nie soli sie potraw w ogóle . To nam, dorosłym jedynie nie smakują niesolone potrawy :-)
(my z małżonem baaardzo mało soli używamy - stosujemy ją przede wszystkim wtedy, gdy robimy coś dla gości;-))

Dariniajak nie bedziesz solic jedzenia Zuzia nie bedzie znala jej smaku wiec dla niej to bez roznicy. Tak samo jest ze slodyczami,sokami i herbatkami. Ja rozcienczam soki w proporcjach 1:3(zwlaszcza klarowne maja wiecej cukru niz przecierowe) a przy herbatkach zanizam proporcje bo one zazwyczaj maja tylko cukier i zadnych witamin badz podaje sama wode.
Moze uznacie ze mam bzika ale naptrzylam sie na dzieci mojej kuzynki oboje maja wade szkliwa zasypialy z butla soku lub slodkiej herbaty jeszcze im wszystkie zabki nie wyszly a wiekszosc juz byla czarna.
No i uwazam ze dobre jest wpojenienie(doslownie) dziecku nawyku picia samej wody bo ja np do 15roku zycia nie nawidzilam mineralnej ktora jednak kozystnie wplywa na nasz organizm

Ostatnia edycja:
reklama
Befatka popieram w 100%. Dawid pije jedynie mleko i wode
Tylko denerwuja uwagi tesciowej ze biedne dziecko soczku nie dostaje.
za kazdym razem slysze ' a soczek juz dajesz, nie??? a dlaczego ?? a herbatke??ojj uwazaj bo pozniej w ogole nie bedzie chcial pic ..
wymyslila...
Tak jak by od tego soczku zalezal jego rozwoj.
Przyjdzie czas na soczek to dostanie, i niech pozwoli ze to ja bede decydowala kiedy

Do góry