siwona
Zadomowiona(y)
Weronikaa mój łobuz też dużo mleczka dostaje, ale on je po prostu uwielbia!! I w sumie to ma podobny rozkład dnia jak Twoja Nelcia, tylko jeszcze zwykle podjada w międzyczasie, bo jak rodzice coś jedzą, to on stoi obok z otwrtą buzią i szarpie za nogawkę - i jak tu się nie podzielić
Nabiał dostaje i nie ma żadnych rewolucji - daję mu serki typu Danio, Danonki, albo kefir lub jogurt naturalny.
Jak byłam w środę u lekarza, to postudiowałam sobię tabelę żywienia i wyczytałam, że w tym wieku (od 11 miesiąca) dzieciaczki mogą jadać obiady z dwóch dań, więc oprócz jego zupki (słoiczkowej) dostaje na drugie coś naszego, np. jak dzisiaj miał swoje spagetti, to dostał też naszą ogórkową - i oczywiście był zachwycony
Tylko zupełnie nie daję mu jajek, ale może spróbuję z jajecznicą00000
Nabiał dostaje i nie ma żadnych rewolucji - daję mu serki typu Danio, Danonki, albo kefir lub jogurt naturalny.
Jak byłam w środę u lekarza, to postudiowałam sobię tabelę żywienia i wyczytałam, że w tym wieku (od 11 miesiąca) dzieciaczki mogą jadać obiady z dwóch dań, więc oprócz jego zupki (słoiczkowej) dostaje na drugie coś naszego, np. jak dzisiaj miał swoje spagetti, to dostał też naszą ogórkową - i oczywiście był zachwycony
Tylko zupełnie nie daję mu jajek, ale może spróbuję z jajecznicą00000