reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmimy...

Weronikaa mój łobuz też dużo mleczka dostaje, ale on je po prostu uwielbia:tak:!! I w sumie to ma podobny rozkład dnia jak Twoja Nelcia, tylko jeszcze zwykle podjada w międzyczasie, bo jak rodzice coś jedzą, to on stoi obok z otwrtą buzią i szarpie za nogawkę - i jak tu się nie podzielić:sorry2::sorry2:
Nabiał dostaje i nie ma żadnych rewolucji - daję mu serki typu Danio, Danonki, albo kefir lub jogurt naturalny.
Jak byłam w środę u lekarza, to postudiowałam sobię tabelę żywienia i wyczytałam, że w tym wieku (od 11 miesiąca) dzieciaczki mogą jadać obiady z dwóch dań, więc oprócz jego zupki (słoiczkowej) dostaje na drugie coś naszego, np. jak dzisiaj miał swoje spagetti, to dostał też naszą ogórkową - i oczywiście był zachwycony:-D:-D:-D
Tylko zupełnie nie daję mu jajek, ale może spróbuję z jajecznicą:baffled:00000

reklama
PM1, ja mam blender barun MR 4050 RHC. Jestem z niego bardzo zadowolona.
Siwona, Milenka bardzo lubi jajka. Ale jajecznicy jeszcze jej nie robiłam. W sumie to mogłaby już jeść.
Ostatnio coraz więcej próbuje z naszego talerza. I już nie daje się oszukać jakimś zastępczym jedzeniem, jak u nas jest coś co ją uczula. Ostatnio zabrała Przemkowi kawał pizzy, złożyła sobie na pół i w nogi. A jaka była zadowolona ze swojego chytrego planu. A Przemko płakał, że mu siostra pizzę zabrała.
http://pl.marketgid.com/redirect/17030/

Asiu, na pewno dziewczyny spala kalorie jak zaczną chodzić... a przecież otyłośc Basi nie grozi;-)

Dziewczyny, skończyły mi się pomysły na drugie danie dla małej... bo ile można jeśc ziemniaczki z mieskiem lub jajkiem... poradźcie:tak:

Beti moja wcina od nas np.ryz z warzywami i kurczakiem,jadla juz krokiety z pieczarkami, ruskie pierogi,pyzy z miesem-mojej roboty, gulasz.No a schabowego daje jej w lapke takiego duzego to tak go cycka ze nawet bajki sie nie licza a spróbój zabrac to reke odgryzie
Ok 13 daje jej obiadek ze sloiczka a pozniej przed 18 je z nami normalny obiad

Ostatnia edycja:
Beti - u nas np. na drugie danie mogą być brokuły z mięskiem - Tymona ulubione danie :tak:
Ryż z warzywami i kurczakiem też jest mniam mniam.
No i na szczęście lubi mięsko z królika bo podobno nie wszystkie dzieci lubią.
Tylko rybę mu za rzadko daję bo sama mało jem.. :dry: Muszę się poprawić..

Kurcze to moja Żabka naprawde jest wybredna:no::baffled: ona najchętniej z mojego przygotowania to zupki wcina (pomidorowa, rosół {bez makaronu of course}, żurek ) ziemniaków nie, mięsa mielonego też nie. Z mięsa to kiełbasę lub kurczaka. Jajek też nie jedynie gerbera zupke dyniowa z żółkiem. Bułeczke bardzo lubi z masłem lub samą.

Befatka, Mrowa, Asia, Agnieszka, Giza, dzieki za rady re kaszka. Maz uwazal ze nie ma sensu dawac kaszki bo to nie w glodzie problem tylko w czyms innym i okazalo sie ze ma racje :dry: Sprobowalismy kaszki i rzeczywiscie jest mniej wiecej tyle samo obudzen w nocy.
Co do tej listy z osesek.pl to napewno gdzies czytalam ze bialko jajka to od 12 miesiaca a przetwory mleka krowiego jeszcze pozniej.:confused: oj jak dobrze ze juz niedlugo sie te ograniczenia skoncza bo juz mnie te wszelkie listy mocno wkurzaja.
Co do diety J to wlasnie tez zamiezamy ja nieco urozmaicic i w tym tyg bedziemy dodawac nowe dania do menu malego ale z przetwozonym miesem (szynki konserwowe, kielbasy, parowki, pasztety etc) to jeszcze poczekamy - dajemy same swierzo gotowane 'organic' (w PL to chyba z upraw eko?) no i oczywiscie w zadnym wypadku zadnych solonek ani slodyczy. warzywa i owoce to juz prawie wszystkie je i w tym tyg tez prohibicje na cytrusy tez zniose i dam mu pierwsze kiwi, chociaz mandarynki juz jadl i bardzo lubi.

no nie wiem co z tym jajkiem zrobic... zoltko cale dostaje co drugi dzien ale czy bialko juz napewno nie uczuli w prawie 12 tym miesiacu?

MrsF - białko to może uczulić i w wieku 3 lat... Zwyczajnie trzeba po troszeczku próbować i tyle.

U nas też zagęszczanie kaszką mleka wieczorem nic a nic nie wpłynęło na częste budzenie się w nocy...:dry:

reklama
PM- no faktycznie Tosia wybredna

Ja jak dotąd myślałam ze moje dziecię jest wszystko żerne, - myliłam się. Zrobiła mojej wczoraj jajecznicę, wzięła do buzi kilka razy i tyle, myślę OK może nie podeszło, w końcu nowy smak, spróbowałam dziś i było to samo:baffled: Podobnie było z paróweczką:baffled:

Do góry