reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmimy...

Weronikaa mój łobuz też dużo mleczka dostaje, ale on je po prostu uwielbia:tak:!! I w sumie to ma podobny rozkład dnia jak Twoja Nelcia, tylko jeszcze zwykle podjada w międzyczasie, bo jak rodzice coś jedzą, to on stoi obok z otwrtą buzią i szarpie za nogawkę - i jak tu się nie podzielić:sorry2::sorry2:
Nabiał dostaje i nie ma żadnych rewolucji - daję mu serki typu Danio, Danonki, albo kefir lub jogurt naturalny.
Jak byłam w środę u lekarza, to postudiowałam sobię tabelę żywienia i wyczytałam, że w tym wieku (od 11 miesiąca) dzieciaczki mogą jadać obiady z dwóch dań, więc oprócz jego zupki (słoiczkowej) dostaje na drugie coś naszego, np. jak dzisiaj miał swoje spagetti, to dostał też naszą ogórkową - i oczywiście był zachwycony:-D:-D:-D
Tylko zupełnie nie daję mu jajek, ale może spróbuję z jajecznicą:baffled:00000

reklama
PM1, ja mam blender barun MR 4050 RHC. Jestem z niego bardzo zadowolona.
Siwona, Milenka bardzo lubi jajka. Ale jajecznicy jeszcze jej nie robiłam. W sumie to mogłaby już jeść.
Ostatnio coraz więcej próbuje z naszego talerza. I już nie daje się oszukać jakimś zastępczym jedzeniem, jak u nas jest coś co ją uczula. Ostatnio zabrała Przemkowi kawał pizzy, złożyła sobie na pół i w nogi. A jaka była zadowolona ze swojego chytrego planu. A Przemko płakał, że mu siostra pizzę zabrała.
http://pl.marketgid.com/redirect/17030/

Asiu, na pewno dziewczyny spala kalorie jak zaczną chodzić... a przecież otyłośc Basi nie grozi;-)

Dziewczyny, skończyły mi się pomysły na drugie danie dla małej... bo ile można jeśc ziemniaczki z mieskiem lub jajkiem... poradźcie:tak:

Beti moja wcina od nas np.ryz z warzywami i kurczakiem,jadla juz krokiety z pieczarkami, ruskie pierogi,pyzy z miesem-mojej roboty, gulasz.No a schabowego daje jej w lapke takiego duzego to tak go cycka ze nawet bajki sie nie licza a spróbój zabrac to reke odgryzie
Ok 13 daje jej obiadek ze sloiczka a pozniej przed 18 je z nami normalny obiad

Ostatnia edycja:
Beti - u nas np. na drugie danie mogą być brokuły z mięskiem - Tymona ulubione danie :tak:
Ryż z warzywami i kurczakiem też jest mniam mniam.
No i na szczęście lubi mięsko z królika bo podobno nie wszystkie dzieci lubią.
Tylko rybę mu za rzadko daję bo sama mało jem.. :dry: Muszę się poprawić..

Kurcze to moja Żabka naprawde jest wybredna:no::baffled: ona najchętniej z mojego przygotowania to zupki wcina (pomidorowa, rosół {bez makaronu of course}, żurek ) ziemniaków nie, mięsa mielonego też nie. Z mięsa to kiełbasę lub kurczaka. Jajek też nie jedynie gerbera zupke dyniowa z żółkiem. Bułeczke bardzo lubi z masłem lub samą.

Befatka, Mrowa, Asia, Agnieszka, Giza, dzieki za rady re kaszka. Maz uwazal ze nie ma sensu dawac kaszki bo to nie w glodzie problem tylko w czyms innym i okazalo sie ze ma racje :dry: Sprobowalismy kaszki i rzeczywiscie jest mniej wiecej tyle samo obudzen w nocy.
Co do tej listy z osesek.pl to napewno gdzies czytalam ze bialko jajka to od 12 miesiaca a przetwory mleka krowiego jeszcze pozniej.:confused: oj jak dobrze ze juz niedlugo sie te ograniczenia skoncza bo juz mnie te wszelkie listy mocno wkurzaja.
Co do diety J to wlasnie tez zamiezamy ja nieco urozmaicic i w tym tyg bedziemy dodawac nowe dania do menu malego ale z przetwozonym miesem (szynki konserwowe, kielbasy, parowki, pasztety etc) to jeszcze poczekamy - dajemy same swierzo gotowane 'organic' (w PL to chyba z upraw eko?) no i oczywiscie w zadnym wypadku zadnych solonek ani slodyczy. warzywa i owoce to juz prawie wszystkie je i w tym tyg tez prohibicje na cytrusy tez zniose i dam mu pierwsze kiwi, chociaz mandarynki juz jadl i bardzo lubi.

no nie wiem co z tym jajkiem zrobic... zoltko cale dostaje co drugi dzien ale czy bialko juz napewno nie uczuli w prawie 12 tym miesiacu?

MrsF - białko to może uczulić i w wieku 3 lat... Zwyczajnie trzeba po troszeczku próbować i tyle.

U nas też zagęszczanie kaszką mleka wieczorem nic a nic nie wpłynęło na częste budzenie się w nocy...:dry:

reklama
PM- no faktycznie Tosia wybredna

Ja jak dotąd myślałam ze moje dziecię jest wszystko żerne, - myliłam się. Zrobiła mojej wczoraj jajecznicę, wzięła do buzi kilka razy i tyle, myślę OK może nie podeszło, w końcu nowy smak, spróbowałam dziś i było to samo:baffled: Podobnie było z paróweczką:baffled:

Do góry