Pytanie -
- jak dajecie kisielek to jakoś same go "tworzycie" czy taki normalny chemiczny z torebki?? Bo robiłam takowy i dałam jej odrobinke, posmakował. Ale obawiam się czy to na pewno dobre i zdrowe
- można dawać ser biały? Bo to niby nabiał a wszędzie trąbią że mleko krowie to jak najpóźniej, a Nelci nic nie jest a lubi bardzo. Ew. jakie jogurty, czy serki bo daje tylko serek DANIO, bo jakoś wydaje mi się że jest lepszy
- jakie owoce może jeśc, nie mówie tu o jabłkach, bananach, czy brzoskwiniach a raczej np kiwi, mandarynka ....
- powiedzcie, czy dobrze ma "zbilansowaną" dietke dzienną:
rano po obudzeniu (ok 7-8) wypija 180-210 mleczka, ok 10 daje jabłuszko z marchewką tarte oczywiście, następnie idzie spać. OK 13-tej je zupkę, 16-ta Danio i idzie spać (ok godzinka - półtorej), następnie mleko+kaszka ryżowa i OK 21 tak samo mleko + kaszka.
( oczywiście skubnie też np ziemniaczka jak jest obiad czy kluseczkę, wysępi też kawałek kromeczki)
Co zmienić??
Wiem że to może i głupie pytania, ale po to tu jesteśmy, a w tych wszytskich poradnikach są tylko reklamy jak i co dawać rano-w południe- wieczorem z GERBERA albo Bobo VITY albo jeszcze jakakś inna firma