reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie

reklama
Wszystkie preparaty czy to witaminowe czy inne elementy można podawać dziecku po wcześniejszej konsultacji z pediatrą. Samodzielnie nie należy, szczególnie, że dha bywają w słoiczkach.

Bombelqu twoja córeczka jest jeszcze malutka i ma prawo nie chcieć jeść z łyżeczki ani nic innego oprócz mleka. Do wieku 7, 8 miesięcy dziecko zapoznaje się z potrawami a to znaczy, że wcale nie musi jeść pełnych posiłków, chyba niepotrzebnie i na wyrost się martwisz.

Bra jedzenie samodzielne fantastyczne, a łycha nie wylądowała jeszcze na ścianie? :-D:-p

na ścianie jeszcze nie, ale za to jedzenie jest wszędzie :-D włosy, szyja... w nosku ;D wisienką na torcie staje się kichnięcie, wtedy to i mama i tata na żółto :-D

bra jak ślicznie :-)

madzik.. tez znam taki przypadek ze ojciec 3 latkowi na łyzce makaron rozgryzał :eek: i dawał jesc co by sie nie zadławił.. cleb tylko z 1 dzemem 1 firmy bo inne fujjj.. no i tylko kilka dań miał w menu bo innych jeść nie umiała moj
a mała przy nim to jak żarłok..
wcinała całą nóżkę trzymając za kość(miała rok i 3 miesiące) i tylko wołała o jeszcze.. sama gryzła sama połykała nic nie musiałam kroic:tak:
no tylko poatrzyłam kiedy jej kostkę zabrać bo ona nawet chrząstki chciała jeść :-p
i o 2 lata młodsza a umiała wcinać miesa w całości.. już nie wspomne o makaronie z rosołu ;-)

Bra - przesłodka ta Twoja córeczka:-D
bombelaq - u nas w szpitalu tez zachwalano ten preparat, ale jest dosc drogi...
ja karmię piersią i łykam witaminy dla ciężarnych i karmiących z DHA, to wystarczy.

reklama
a u nas zaparcie jakich nigdy nie miał :( kupka była zawsze co kilka dni,ale po kilku stęknięciach pyk i była, a teraz od soboty nie robił, prężył się tylko bez kupki i dzisiaj rano płakałam razem z nim, jak widziałam jak płacze,zaciska oczka z bólu i próbuje robić, i zrobił w końcu, pomogłam mu troszkę,ale normalnie twarda jak kamień :( wczoraj dałam mu pół słoiczka jabłuszka ze śliwką,ale to nie rozluźniło,tydzień temu około zmieniliśmy mleko na NAN pro 2, i od kilku dni codziennie mały słoiczek jarzynek z jakimś mięskiem wcinał - może to od tego...piszą,że w Nanie więcej żelaza jest...już sama nie wiem,nie wiem czy jak znowu zmienimy mleko to nie będzie jakiejś rewolucji,
a i był na pepti wcześniej ( bez białka) ale nie sądzę,żeby zaparcie było objawem nietolerancji...po za tym wszystko ok...