reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie

bomelq ja w tej kwestii nie pomoge
emika być może ta zmiana mleka to spowodowała.A nie mieszałaś poczatkowo Nan 1 z Nan 2? Bo ja jestem w trakcie zmiany Belilonu 1 na 2,ale mieszam.Zaczęłam od jednej łopatki 2 i stopniowo zwiekszam. Na razie nic się nie dzieje.
bra cudowny widok.

My jemy zupki codziennie,gotuję sama. Dziś serwuję dynię,ziemniaczek,marchewkę i pietruszkę.
A mlody ostatnio podgryza kromkę chleba i biszkopty;-)Za to herbatki nie pije prawie wcale

reklama
mieszałam początkowo pepti 1 i pepti 2, ale jak już przyszła pora na całą porcję 2 to spróbowałam to NAN 2 żeby zobaczeć czy będzie się coś działo,gdyż pepti dostał profilatycznie bardziej...
hm ale teraz wyczytalam,ze jednak zaparcie to moze byc objaw np skazy bialk. eehhh...no zobaczymy,może przetestujemy jeszcze bebilon

Agniieszka ja to zawsze odczytywałam,że jak 6 miesiąc skończony to leci 7 :) a więc w 7 miesiącu już mleko następne 2, pediatra też mówił,żeby na skończone 6 być gotowym z 2 , myśmy troszkę wcześniej zaczęli :)

a może ja mu za dużo tego mleka daje...bo w tabelce jest 3 x 180 ml, a my jemy w sumie 5 razy dziennie, 4 razy mleko modyfikowane z dodatkiem ewentualnie jakiejs kaszki + obiadek 130 ml i w między czasie pół słoiczka jakichs owocków

Ostatnia edycja:
Wybaczcie złośliwość, to prztyk w nos dla zachwalających swoje produkty producentów a nie do biednych matek i dzieci:

mówią, że MM prawie tak samo dobre jak mleko mamy :confused::sorry2:

emilkaa no to ja inaczej licze, bo maly teraz ma 6 miesiecy ur 6 maja czyli 6 grudnia bedzie mial 7 miesiecy i wtedy zaczne mu dawac 2 dopiero jesli zle mysle to mnie poprawcie ok?

Moja mała jest na Enfamilu i tam napisane jest że Enfamil 2 po ukończeniu 6 miesiąca więc jak mała skończy 6 miesięcy i zacznie jej lecieć miesiąc 7 to zacznę podawać mleko 2
takie jest moje zdanie bynajmniej :))

Ostatnia edycja:
emikaa pośpieszyłaś się trochę z tym mlekiem,jeszcze nie skończył 6mca, może wróć do tego poprzedniego do końca miesiąca zamiast męczyć małe jelitka większą dawką żelaza

reklama
Dziewczyny, wrocilismy dzis od pani doktor ze szczepienia i ta powiedziala, zeby juz do kazdego mlecznego posilku dodawac kleik lub kaszke....czy cos o tym wiecie i czy robicie tak? nie utucze tym za bardzo małego?