reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

My z kaszką też jeszcze czekamy w sumie nie wiem na co ale poczekam aż mała będzie miała 4,5 miesiąca :p Natomiast owoce i warzywka już jej podajemy i jak narazie smakują :) Choć początkowo strasznie się krzywiła, widać musiała się przyzwyczaić do nowego smaku :)
Wczoraj dostała mus jabłkowy z brzoskwiniami Gerbera i baaardzo jej smakował :p Zjadła prawie cały słoiczek za mamusię, za tatusia, za babcię itd. ;P

reklama
Wczoraj dostała mus jabłkowy z brzoskwiniami Gerbera i baaardzo jej smakował :p Zjadła prawie cały słoiczek za mamusię, za tatusia, za babcię itd. ;P

u nas pada słowo AMM i już buźka otwarta szeroko, choć mój mały sępik już otwiera buźke, zanim ja zdążę cokolwiek powiedzieć :-D
dziś zajadał marchewkę z ziemniaczkiem z hippa, prawie cały słoiczek poszedł, a teraz stęka- może kupka idzie :-)

no a u nas stało sie coś czego nie bylo,otoz Damianek płakal caly dzien,marudzil itp az wkoncu zaczał stekac po czym zrobil kupe,twarda,widac ze go to bolalo,kurde czyli co? po 2 tyg marchewka daje znac o sobie jednak? do tej pory byly kupki codziennie i normalne bez wysilku,stekania :no:

pytałam dziś lekarza o rozszerzenie diety.
Powiedział, że skoro mały jest na piersi i dobrze przybiera to niech narazie dalej podaję owoce, a między 5. a 6. mż wprowadzić gluten

Alis ten do kaszki to ma tak wielka dziurę,że 10miesięczne dziecko by się krztusiło.Kurczę,nie mam juz pomysłu.Chyba będę jej dawać tę kaszkę łyzeczką.

chyba nawet zaleca sie podawanie kaszek lyzeczka

ja podaję kaszkę łyżeczką... ale znowu nie wiem o co kaman... otóż przedwczoraj dostał pierwszy raz kaszkę z wanilią i ze smakiem zjadł całą porcję (5 łyżek kaszki na 135 ml wody), aż byłam w szoku, bo się wręcz na nią rzucał, a wczoraj jak tylko poczuł jej smak, to zaczął się płacz, krzywienie i zamykanie ust. Identyczna sytuacja była z mm. O co chodzi???

no wlasnie jak ktos wie dlaczego tak sie dzieci zachowuja to chetnie poslucham. U nas tez takie cyrki odchodzą. Moja teoria jest taka że mala nie kojarzy jedzenia owocu albo zupki z zaspokajaniem głodu. Jak jest bardzo glodna to za nic w świecie nie weźmie nic innego do buzi niż cyc. A jak daje jej zupke albo jablko zanim na dobre zglodnieje to ze smakiem je i to spora porcje.

teraz doczytałam że na mm tez sie krzywi... to nie wiem o co chodzi...

a u nas dzis znowu miesko: krem ryzowo-jarzynowy (marchewka, groszek, pomidor) z kurczakiem. zjedzony caly sloiczek i w koncu w lezaczku ;) poki co jedziemy na sloiczkach 125g ale za kilka dni sprobujemy 190g.

Tak czytam i widzę, że wasze dzieciaczki to już są zaawansowane w tych wszystkich deserkach i obiadkach.Ja dawałam małej w 4 miesiącu to miała zaraz problemy z kupką. Jednak teraz jak coś ze słoiczka zje jest to samo więc nie daje jej codziennie bo później ma straszny problem. Czy u którejś z was też tak jest? Moja zjadła wczoraj pół słoiczka jabłuszka z bananem i dziś miała zatwrdzenie.Nie wiem czy dawać jej pomimo problemów z kupkączy jeszcze zaczekać.

reklama
przede wszystkim dopajaj dziecko herbatka albo woda, jesli mimo tego bedzie miala zaparcia to podawaj jej owoce ktore rozluzniaja kupki: jablka, sliwki, morele.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry