reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

troche sie nie zgodze,Krystan nie pil nic oprócz melka zanim nie skonczyl 7 miesięcy,nie pil nic,ani wody ani soczkow,ani herbatek,jadl mleko,obiadki,deserki,nie chcial wiec nie wmuszalam w niego nic,konsultujac sie z neantologiem bardzo dobrym uslyszalam ze dziecka wcale nie trzeba przepajac na sile,jezeli nie chce,nie ma porblemow z zaparciami to same mleko wystraczy przeciez to 90 % woda

oczywiscie masz racje, jesli nie ma zaparc to teoretycznie nie ma takiej potrzeby. ale zastanow sie: chce Ci sie pic w ciagu dnia? male dziecko nie jest swiadome pragnienia a plyny jednak maja duze znaczenie nie tylko dla trawienia.

reklama
Może się boi że przygniecie;)
Ja z tego powodu nawet w szpitalu nie spałam z Lenką. A teraz jak chcę ją wziąć do nas do łóżka to ona nie chce;)

Natalio a co ja mam zrobić jak mi Lenka wypija góra 20ml herbatki??
Też uważam że jeśli dziecko jest już karmione słoiczkami to należy mu podawać coś do picia. No chyba że ma jeszcze cyca :)

oczywiscie masz racje, jesli nie ma zaparc to teoretycznie nie ma takiej potrzeby. ale zastanow sie: chce Ci sie pic w ciagu dnia? male dziecko nie jest swiadome pragnienia a plyny jednak maja duze znaczenie nie tylko dla trawienia.
jasne ze chce sie pic,uwazam ze plyny to podstawa,ale np jak Krystek nie chcial nic a nic,dawalam lyzeczka,niekapkiem,kubeczkiem,butelka nie chcial i tyle,wkoncu podlapal lyzeczka i tak tez go poilam a teraz ciagnie ze słomki:-) Damianek tez nie chce pic herbatki z butelki,boje sie ze bedzie powtorka z rozrywki tak jak z Krystiankiem

U nas nie ma problemu z piciem.Zofijka wypija i zjada wszystko co jej podam :) Pije herbatki,a z soczkow uwielbia jabłkowy bobovity. zakupiliśmy też herbatkę morelową Hipp,ale jeszcze jej nie pila.i sok & herbata też zasmakowało.Za to Weronika to zawsze miała spust do picia. teraz wypija 2l wody dziennie.

Ja gdybym karmiła piersią to pewnie też Maja spałaby z nami bo zwyczajnie tak byłoby wygodniej. Natomiast podobnie jak Elwiwas nie uważam aby to spanie z dzieckiem było wyznacznikiem bliskości z dzieckiem...bzdura. I dla rodziców, i dla dziecka najzdrowiej jest jeśli śpi ono we własnym łóżeczku, nie mówiąc już o tym kiedy kilkulatek robi histerie bo nie może spać z rodzicami...Zresztą wtedy chyba trudno o życie intymne a dziecko równie dobrze można tulić w ciągu dnia :p

pytanie do mam karmiacych piersia - moja mała jak wczoraj o 21 zasnela to dzis o 7.30 dopiero sie obudzila i o tej godzinie dopiero ja przystawilam (zwykle robie to 5.30-6.00) tyle ze mnie juz kolo 7 obudził straszliwy bol napeczniałej piersi, ktory myslalam ze jak przystawie to minie... obrzek zszedł ale bol pozostal i tak do teraz mimo ze ilka razy jadla dzis z tej piersi. cala piers mnie boli a najbardziej po zewnetrznej stronie w okolicach pachy i w tym wlasnie miejscu czuje gorąc, reki podniesc z bolu nie moge.:-( nie ma zaczerwienienia, zadnego guzka, ja nie mam goraczki takze to nie zadne zatkanie kanalika, zapalenie.
czy ktoras z Was miala podobny problem?
ja tak miałam- kanalik się zapchał, musisz jak najczęściej przystawiac małą do piersi, laktatorniestety nie pomoze, masuj delikatnie pierś.
trzymam kciuki, bo wiem, jak to boli :-(
Jakie są herbatki na rynku bez rumianku ?
ja teraz kupiłam malinową z dziką różą i Tomkowi posmakowała
jesli dajecie dzieciom sloiczki to herbatke/wode powinny popijac przez caly dzien.
a dlaczego??
a jak karmię piersią to też??
u nas raczej nie popija przez cały dzień, tylko pije, jak mu zrobię, no., do południa robię mu 50 ml i wypija naraz
Ja z tego powodu nawet w szpitalu nie spałam z Lenką

a mi w szpitalu kazała położna z synkiem spać, jak płakał

hmmm, ale jesli mala nie chce (sporadycznie napije sie herbatki), karmie ją cyckiem kiedy chce to nie ma musu podawania plynów dodatkowych? Bo już się pogubiłam....

reklama
Do góry