reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

a jakie mleko podajesz malej?
cyca w ciagu dnia a na wieczor bebilon comfort

moja mala dopiero zasnela... po 2,5 h mordowania sie z nia:(
do tej pory a raczej do zeszlego tyg bylo tak- kapanko, jedzonko i zasypiala sama w kolysce, a ostatnio zasypia kolo 20 po czym budzi sie po pol godz i koniec spania (30 min-tyle wlasnie spi zazwyczaj w ciagu dnia). ostatnie kilka dni z rzedu wystarczyl jeden cyc potem drugi i jakos w koncu po godzinie usypiala na nowo, ale dzie pobila wszelkie rekordy... teraz tez nie zasnela sama. dalam jej dodatkowo 100 ml mm, dodam ze o 19.30 jadla 150ml mm. nie wiem co z nia?! jakis skok? czy co?

reklama
dalej ma problemy-musimy zrobic kolejne badania - teraz usg jamy brzusznej, kal na posiew i na krew utajona... koszmar :/
mamy pozwolenia na jabluszka dopiero za jakis mc.

a tych z bobovity zwykłych nie powinnam dawac? myslalam zeby kupic mleczna kaszke manna zeby moc wprowadzac gluten do zupek i ryzowa np z jablkami

jutro chyba zapytam pani dr na wuzycie czym moga byc spowodowane te codzinne klopoty z zasypianiem
moze powinnam zmienic pore przedostatniego posilku?! srednio Hania je cycka co 3h, do tej pory przedostatni byl kolo 18, a ostatni posilek kolo 20 - 150ml bebilonu, moze to za malo?!

Ostatnia edycja:
No to chyba tylko ten mój łobuz jest taki wielbiciel cyca :-D

U mnie tak samo jest wielbicielka cyca,;-)
Byłam dziś na szczepieniu i zupki mam wprowadzić,jak Nadusia skończy 5 miesięcy i do każdej zupki łyżeczkę kaszki pszennej, aby przygotować stopniowo organizm do glutenu.Kaszki tylko na bebilonie pepti, ze względu na alergie białka mleka krowiego.

U mnie tak samo jest wielbicielka cyca,;-)
Byłam dziś na szczepieniu i zupki mam wprowadzić,jak Nadusia skończy 5 miesięcy i do każdej zupki łyżeczkę kaszki pszennej, aby przygotować stopniowo organizm do glutenu.Kaszki tylko na bebilonie pepti, ze względu na alergie białka mleka krowiego.

ja też po skonczeniu przez Hanie 5mca zaczynam rozszerzac diete-najpierw jabluszko przez tydzien, a potem marchewka sama, za nastepny tydzien z ziemniaczkiem i tez chcialabym wtedy wprowadzac jej gluten. jak to wyglada w praktyce? czy najpierw podac przez tydz marchew sama, pozniej z ziemniaczkiem (sa takie rozszerzone marchewkowe sloiczki-marchew plus cos tam?) i jak bedzie ok to wtedy dodac lyzeczke kaszki manny (wlasnie manny czy jakiejs innej?) przez ile taka ilosc podawac?
prosze o rady bardziej doswiadczone mamusie:-)

reklama
corina podaje się ok. 2-3 g kaszki manny codziennie, nie pamiętam dokładnie przez jaki czas, ale u dzieci karmionych mm trwa to troszkę dłużej

a u nas dooopa.......... dziś chciałam dac młodemu kaszkę ze słoiczka, z nadzieją, że ta mu posmakuje, dostał taką z jabłkami i gruszką i na sam widok łyżeczki się rozpłakał, zacisnął usta i koniec! później chciałam dac zupki jarzynowej, którą jadł już nie raz i znów to samo! zgłupiałam zupełnie...

Ostatnia edycja:
Do góry