reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

A ja za radą Elwiwas kupiłam herbatkę jabłko z melisą,Ameryk zachwycony hehe dzisiaj na spacerze wypił 80 ml ,a wcześniej za bardzo nie chciał herbatek.

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny tak czytam, że u Was różnie dzieci piją i jedzą, u nas 2 tygodnie temu jedzenie nie wchodziło, lądowało na body, foteliku, wszelkich ścierkach, nawet jabłko w pewnym momencie było be,
więc przestałam się narzucać, aż pewnego pięknego dnia Leon szeroko otwierał usta aż wciągnął cały słoik na obiad i tak już zostalo - cały słoiczek na obiad bez brudzenia z otwartą buzią i pół słoika owocu na deser
teraz karmienie to sama przyjemność :) szpinak jednak się nie przyjął ;)
więc chyba dzieciaki muszę dorosnąć do jedzenia - każde w swoim czasie
a! mamy, a kiedy królik i inne mięska wprowadzacie? bo 5 miesiąc za kilka dni się kończy :)

Ostatnia edycja:
Do mam,ktore uzywają butelek TT-jakiego używacie smoczka do kaszki? Mała teraz ma 3 do mleka,do kaszki kupiłam ten do kaszki,ale on ma talkąwielka dziurę,że Zośka tylko się krztusi i wszędzie jej wypływa,a przez 3 chyba za wolno jej leci sie denerwuje.Próbowałam z rzadszą konsystencją,ale jest to samo.Przez ten smoczek "kaszka" to 3 razy pociagla i pół butli nie było :szok:

Ja co prawda jeszcze kaszek małej nie podaję ale do kaszki zakupiliśmy ten wieloprzepływowy bo on jest 0+. Natomiast ten stricte do kaszki jest 6+ także dziecko ma prawo się krztusić pijąc przez niego już teraz.

Alis ten do kaszki to ma tak wielka dziurę,że 10miesięczne dziecko by się krztusiło.Kurczę,nie mam juz pomysłu.Chyba będę jej dawać tę kaszkę łyzeczką.

ja podaję kaszkę łyżeczką... ale znowu nie wiem o co kaman... otóż przedwczoraj dostał pierwszy raz kaszkę z wanilią i ze smakiem zjadł całą porcję (5 łyżek kaszki na 135 ml wody), aż byłam w szoku, bo się wręcz na nią rzucał, a wczoraj jak tylko poczuł jej smak, to zaczął się płacz, krzywienie i zamykanie ust. Identyczna sytuacja była z mm. O co chodzi???

reklama
Do góry