reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

karmienie piersią i nie tylko

dzięki dziewczyny za odp.. budzę go właśnie góra co 4h.. chyba, że sam wcześniej wstaje to dostaje cyca wcześniej ;-) czasem nawet co godzinę

a dlaczego mozesz napisac??? dlaczego chcesz dokarmiac sztucznym?
jakoś nakarmić malucha trzeba a u mnie z odciąganiem kiepsko bo słabo leci, poza tym nie chcę nadmiernie rozbujać laktacji częstym odciąganiem.. no a nie zawsze jest miejsce żeby przysiąść i nakarmić piersią.. pomijam fakt, że to mało komfortowe w miejscach publicznych.. więc asekuracyjnie butla z mlekiem modyfikowanym może zdać egzamin i takie dokarmienie od czasu do czasu mam nadzieję nie wpłynie na niego jakoś strasznie..
no ale to są tylko gdybania bo póki co spaceru jeszcze nie było ;-)

reklama
aha ok. Rozumiem...

-----------------------------------------
ja w niedziele byłam z dziecmi w kosciele, oczywiscie słuchalismy mszy na ławeczce przed kosciołem wraz z innymi rodzicami w podobnej sytuacji... no i mała sie obudziła - oczywiscie chciała cyca - wzielam ja na rece, a mąż dyskretnie nałożył mi na ramię pieluszkę i zrobiliśmy taki namiocik :)
choc jakbym karmiła "otwarcie" to pewnie nikogo by to nie zdziwiło... wszyscy byli w podobnej sytuacji :) z maluszkami...

Ja Olcię karmię na rządanie, zawsze budzi się i głośno sygnalizuje że jest głodna. A przesypia różnie, czasami tylko pół godziny prześpi i od razu szuka cyca. Zdarza się też od kilku dni że potrafi kilka godzin nie spać, wczoraj od 13 do 21 walczyłam z nią. Zasnęła dopiero jak tatuś położył ją sobie na brzuchu. I tak oboje spali, a ja musiałam pilnować :)

Ola gdzieś ostatnio czytałam,ze jak maluszek nie nadąża z łykaniem i się krztusi to pomocne może być karmienie,jak mama leży na plecach i maluszka z góry przystawia.Ponoć wtedy nieco wolniej mleczko leci.Może spróbuj.
Awru,nie wiem,czy z tym mlekiem to byłby dobry pomysł,bo przecież i modyfikowane musi mieć odpowiednią temperaturę :confused:

Też czytałam o tym rodzaju karmienia. Niestety z moich piersi mleko tryska fontanną niezależnie od pozycji. Najskuteczniejsze jest odciąganie pokarmu.

Też czytałam o tym rodzaju karmienia. Niestety z moich piersi mleko tryska fontanną niezależnie od pozycji. Najskuteczniejsze jest odciąganie pokarmu.

a mój nie lubi w takiej pozycji pić mleczka
my pijemy na siedząco, lub leżąco, że smyk na boku i ja na boku :-)

reklama
istnieje cos takiego jak termoopakowania do butelek.

Tylko, że z tego co czytałam na opakowaniu mieszanki należy ja podać w ciągu godziny od przygotowania. Cyckowe może nawet 8h bez lodówki stać...

a mój nie lubi w takiej pozycji pić mleczka
my pijemy na siedząco, lub leżąco, że smyk na boku i ja na boku :-)

Mój to chyba nawet do gory nogami by wypił, obojetnie ;) Karmie go nawet na stojąco czasem jak mi tak wygodnie albo kładąc go sobie na brzuchu a ja na plecach więc mleko ma trochę pod górkę ;)) ale leci bo paszcza zasysa i słychać przełykanie :)

Do góry