reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Dziewczyny pomocy!!! moj synus moze jesc niemal bez przerwy, powoli wymiękam nie wspominając o tym jak się czują moje zmolestowane sutki, czy to normalne ze on tyle je??? czy to się jakoś ustabilizuje?Bo poki co caly dzien wisi na cycu:szok:nie wiem ile tak pociągne:eek:

reklama
asieek, ale on je czy tylko wisi?
bo mój potrafi wisieć nie jedząc, bo szuka bliskości..
zaciskaj zęby za kilka dni mu minie :-)

asieek, minie, minie :) A sutki smaruj bepantenem - przyspiesza gojenie. Nie wiem na którym wątku, ale bardzo mi się spodabała mikstura agi na bolące sutki przy karmieniu - "zacisnąć zęby i karmić dalej" ;P

tak, tak, ta mikstura jest najlepsza.. :-D
a co do kremu to ja 2 razy użyłam maltan- ponoć skład ten sam co bephanten, ale więcej starałam się wietrzyć.. cyc na wierzchu i trudno, jednak przy moim nawale szybko musiałam ubrać biustonosz i wkładki laktacyjne

ja do sutków używałam medela - pure lan, też super!

czy Wam wszystkim leci samo mleko z piersi i musicie się ratować wkładkami? ja wczoraj założyłam zwykły, usztywniany stanik i lunęło.. jednak jeśli używam zwykłych bawełnianych karmników nie mam tego problemu hmmm czyżbym była skazana na nieusztywniane staniki :dry:

ja zawsze mam wkładki laktacyjne, w nocy też i śpię w karmniku.
obojętnie jaki mam biustonosz, mleko cieknie

bali z wkładkami, to jak leżę na plecach, bo zdaża mi się, że muszę sobie pieluchy tetrowe pakować :szok: taki mam wyciek...

reklama
Do góry