reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

tysia moja je tak:

ok 7 kaszka na mm
ok 11 mm
ok 13 obiadek 1 daniowy
ok 16 kanapeczka/jogurt/owoce, itp
ok 19:30 kaszka na mm

i mnie sie wydawało ze to mało
mało? chciałabym, żeby moje dziecko tyle jadło:-(

u nas jest:
śniadanie: jeden jogurcik albo 1/3 paróweczki
obiad: 1/2 lub cały słoiczek zupki lub dania
i na tym koniec:baffled:

reklama
estragon, ale pisałaś ostatnio, że Karol ma pleśniawki, więc go boli i dlatego mniej je.
tak, teraz to już hardkor z tym niejedzeniem mniej więcej od tygodnia, ale generalnie od połowy czerwca mamy tylko 3 posiłki dziennie, bo nic więcej nie zje... a obiad je przez 4-5 godz...

u nas jest tak
9.oo sniadanko kanapeczka lub jajecznica lub cos co ja jem
11.00 serek danio
13.oo kisielek lub owoc
16.oo obiadek ten co i my mamy
19.oo kaszka błyskawiczna
20.00 120 ml mleka mm

w miedzy czsasie przekasi parówke chlebek, chrupki
duzo picia i co my to i on zaczerpnie

wazy 11 kg i mierzy 83,5 cm
wiec chyba nie jest zle

tak, teraz to już hardkor z tym niejedzeniem mniej więcej od tygodnia, ale generalnie od połowy czerwca mamy tylko 3 posiłki dziennie, bo nic więcej nie zje... a obiad je przez 4-5 godz...

uuu to strasznie długo je ten obiadek, mój jak ostatnio nie chce czegoś jeść to znalazłam na niego sposób, sadzam obok misia (za którymi ostatnio przepada) i udaje że misiu tez je:-p jak widzi co je misiek to on też chętnie buźkę otwiera :-) Może i ty spróbuj...

uuu to strasznie długo je ten obiadek, mój jak ostatnio nie chce czegoś jeść to znalazłam na niego sposób, sadzam obok misia (za którymi ostatnio przepada) i udaje że misiu tez je:-p jak widzi co je misiek to on też chętnie buźkę otwiera :-) Może i ty spróbuj...
próbowałam z pieskiem, innym domownikiem, telewizorem, sobą... nic nie działa. Poza tym on już nie siedzi w miejscu tylko lata po całym mieszkaniu a ja z łyżeczką za nim

u nas nie ma zadnych schematów zywieniowych zadnych konkretnych porcji..
rano je kasze gestą łyżeczka..

kolo 11-12 probujemy dac jakąś zupkę (obojetnie czy swoja czy sloiczkowa...) probujemy choc czesto odmowa..
potem kolo 15 drugie danie.. jakies.. co mamy pod ręką...
w miedzyczasie je chrupki kukurydziane i jakis owoc..
o 19 mleko 300 ml...
uwazam, ze dziecko ponad roczne powinno już powoli przyzwyczajac sie do dwu-daniowego obiadu...

Estragon
: skoro karolek tak malo ostatnio jadal to nie dziw się ze nie moze wiecej wcisnac.... ma skurczony zoladek i chocbys cudowala to on wiecej nie zje, bo jego zoladek wiekszej ilosci nie przyjmie...
moim zdaniem mniej a czesciej... a dopiero potem mozesz przejsc na jakąs regularność...

no mniej się już chyba nie da, jak zjada po 3-4 łyżeczki co 20 minut... echhh ja podobno byłam niejadkiem, ale on bije już wszelkie rekordy

estragon wspolczuje...
u nas ostatnio tez obiadki sa blee...ale je dwa dania :) i uwielbia jesc jak tatus wraca i podchodzi do niego otwiera buzie i wyjada mu obiad z talerza...
u nas mleko jest grane 3 razy na dobe łacznie około 750ml z kaszką...
śniadanie jajko/parowka/kanapka/płatki/serek
obiad zupka i drugie danie w odstepie jakies godzinki czasem mniej,
drożdzówka zawsze na spacerze...duże ilości paluszków, owoców, i pomidory uwielbia...
kolacja też jakaś kanapeczka potem mleko..
aha jeszcez podwieczorek kisiel/budyń/owoc/jogurcik

reklama
u nas schemat jest taki jaki sobie Nicky danego dnia zyczy
ona najlepiej wie kiedy chce mniam mniam
w jeden dzien je wiecej w jeden mniej
wczoraj zamiast swojej zupki zajadala z ojcem fasolke po bretonsku(teraz czekam na efekty:rofl2:)
czasem zjada na kolacje dwie kromki a czasem ledwo dziubnie
czasem sie budzi nad ranem na mleko a czasem nie
ot i taki u nas schemat:-)
Wiolan u mnie obiad dwudaniowy to jest od wielkiego dzwonu:zawstydzona/y:
gotuje jedno danie i to zazwyczaj na dwa dni:sorry:

Do góry