reklama
estragon
mamusia synusia:P
u nas nigdy nie było problemu z jedzeniem, na szczęście wsuwa wszystko, chociaż na wagę to się nie przekłada. W zeszłym tygodniu ważyłam go u teściowej w ubraniu i wyszło 9 kg, czyli pewnie nadal waży ok. 8700Podziwiam zapał do jedzenia! Czasami bym chciała, by Mateuszek wykazywał więcej do tego chęci, ale może dzięki temu nie będzie miał problemu z "figurą" ;-) Pocieszam się, że przynajmniej je całą porcję kaszki i 2 razy dziennie po 180 ml mleka plus, to co się uda extra wcisnąć ;-)
wampi
..::..::..::..
mam pytanie.. po jakim czasie od wstania Wasze dzieci dostaja sniadanko?
Różnie z tym bywa, czasem ledwo oko otworzy o 7 i jest wrzask "am" i lecę szybko kaszkę robić, a czasem jest tak, że budzi się i chce się bawić, a o jedzeniu nic nie wspomina, wtedy na spokojnie robię kanapeczkę i coś do picia i tak po 9 jemy wspólnie śniadanko.
Dziewczyny, jak wygląda u Was jedzeniowy dzień? Chodzi mi o to ile macie posiłków i przede wszystkim co dajecie do jedzenia.
U nas jest tak:
7 kaszka mleczno-ryżowa na 150ml wody lub mm z kleikiem
10 kanapeczka z żółtym serkiem lub szyneczką
15 obiad (je z nami więc raz jest zupa a raz drugie, bo nie robimy 2-daniowych)
18 jakiś kisielek lub owoc
21 kaszka mleczno-ryżowa na 150ml wody lub mm z kleikiem
czasem mija 1 posiłek tak jak pisałam wyżej wtedy zaczyna od 2 śniadania po 9 i wtedy żeby miał 2 posiłki mleczne w ciągu dnia daję mu na podwieczorek jogurcik zamiast porannej kaszki.
Ostatnia edycja:
Jordgubbe
Fanka BB :)
do tej pory dawałam jogurty te dla niemowlaków albo naturalny zmieszany z owocami. w tych zwykłych dużo cukru dają.
Ale wczoraj dorwała się do mojego actimelka... a że jesteśmy obie po kuracji antybiotykowej to się podzieliłam
W żłobku dowiedziałam się, że są rodzice ,którzy rocznym dzieciom pizze dawali, więc taki zwykły jogurt może nie zaszkodzi
Ale wczoraj dorwała się do mojego actimelka... a że jesteśmy obie po kuracji antybiotykowej to się podzieliłam
W żłobku dowiedziałam się, że są rodzice ,którzy rocznym dzieciom pizze dawali, więc taki zwykły jogurt może nie zaszkodzi
U nDziewczyny, jak wygląda u Was jedzeniowy dzień? Chodzi mi o to ile macie posiłków i przede wszystkim co dajecie do jedzenia. Ostatnio załapałam fazę, że źle wszystko robię. U nas to jest tak:
rano - kaszka,
po ok. 4 godzinach - 180ml mleka,
zupa (je różnie, ale serwuję mu ok 220ml),
troszkę prób naszego obiadu,
o 18 - deserek (niestety tylko owoce ze słoiczka wchodzą w grę, bo wszystkie inne owoce w przeróżnych postaciach są bllllleeeeeeee)
o 20 - 180ml mleka
8 śniadanie- cała kanapka z wędliną i pomidorem + ogórek do rączki
11.30 200 ml mleka
14.30-15 obiad
17 owoc
19.30 kolacja kaszka, lub kanapka
pije około 600 ml wody
reklama
agulam
Fanka BB :)
po siusiu w nocniczek ipoubraniu,a czasami w pizamce zje wiec nie tak od razumam pytanie.. po jakim czasie od wstania Wasze dzieci dostaja sniadanko?
dziewczyny czy jak dajecie przed spanoem zupke a po wstaniu 2danie to czy wy same gotujecie codziennie dwa dania.jaktak topodziw ,u mnie zawsze 1 danie albo zupa albo 2 danie.?
Ola je codzienne ienaturalny jogurt z owocem,albo na wyjeżdzie gotowe zesloiczka ,kubeczka.innych nie je,czasami sprobuje jak jej Wiki da
Ola je tak:
ranomleko z kleikiem240 lub kaszke (180)
przed spaniem kanapeczke lbojogurt z owocem
po wstaniu obiad
podwieczorek albo kaszke albo jogurt zalezy co zje rano
kolacja mleko240
wiedzyczasie pije plyny,je paluszki,chrupki kukurydziane i od nas zawsze cos skubnie