reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

U nas jest problem z "normalnym" jedzeniem, tzn. nie zawsze ma ochotę, albo mu nie smakuje, alebo jest wiele innych powodów na kategoryczną odmowę współpracy przy jedzeniu, więc jak pochłonie flaszkę mleka, to jestem spokojniejsza, że coś w brzuszku ma.

reklama
to mój pije hektolitry mleka w porównaniu
19.30-20.00 210 ml mleka
23.30 -24.00 210 ml mleka
4.00-5.00 210 ml mleka
próbowałam zamienić na wodę w nocy, żeby odzwyczaić od jedzenia nocnego, ale tylko wkur.....am dziecko

ok. 8.30-9.00 kasza lub kanapka

to mój pije hektolitry mleka w porównaniu
19.30-20.00 210 ml mleka
23.30 -24.00 210 ml mleka
4.00-5.00 210 ml mleka
próbowałam zamienić na wodę w nocy, żeby odzwyczaić od jedzenia nocnego, ale tylko wkur.....am dziecko

ok. 8.30-9.00 kasza lub kanapka
joł! Leonsjo jedzie po całości, białkowy chłop:-)

Lonia Mlekopijca.
i w tym momencie umarłam :-)

reklama
Jejku tak czytam i wydaje mi sie,ze moje dziecko chyba duzo je:eek:
sniadanie:
kolo 8.30
- kromeczka z wedlina,pomidorki male ze 3-4,albo ogorek kiszony,serek w kosteczke
herbata z mlekiem

drugie sniadanie:
-jogurt duzy z ziarnami,albo naturalny z owocami
-owoce swieze,malinki,truskawki,borowki(w ilosci znacznej)

przed drzemka:
jak mam zupke to zupka,a jak nie to serek zolty do raczki(zazwyczaj dwa)

obiad:
ziemniaczki,miesko,obowiazkowo warzywa gotowane(baby kukurydza,marchewka,brokuly)

podwieczorek:
-budyn,kisiel albo serek do raczki+owoc

kolacja:
duzy kubek mleka i kanapka
albo owsianka

w nocy nie jemy,ewentualnie woda do picia.

No i tak teraz patrze to mleka u nas malo:sorry:

Do góry