reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

malina ten z momma nie kapie a rurka sie chowa. jest taki sprytny ze przekreca sie gorna czesc i rurka sie jakby zwija w srodku. nie ma duzo czyszczenia, jest banalny. i fajny :) swietny jest tez ten z tt: You are viewing the following product: Explora Active Straw Bidon Pstryczek, tradycyjnie nie kapie jak wszystkie tt. oba nie wymagaja przygryzania rurki.
aga z butli jej nie bede dawac skoro juz sie oduczyla, sprobuje jeszcze pare razy a jak nie zalapie z bidonu to widocznie jeszcze nie czas i zostaniemy przy kaszkach.

a u n as wlasnie ten pstryczek jest do kitu.. nie dziala.. agata sie zaczela wkurzac bo jak ciagnie (pomimo dobrego zalozenia wszystkieo po myciu) to nie leci.. moze pare kropel...

reklama
Malina my mamy ten co wkleiła Wiolan i jeszcze taki:
CANPOL Super BIDON z Rurką 370 ml 4 Kolory POZNAŃ (1696326640) - Aukcje internetowe Allegro

Oba dobrze się sprawdzają. Ten pierwszy, co prawda, tochę przerobiłam, bo w rurce jest taka blokada niekapkowa, którą trochę poszarpałam ostrymi nożyczkami do paznokci ;), więc leci super, a o dziwo nie wylewa się po przewróceniu. Drugi nie ma blokady, ale też fajnie daje radę. No i są niedrogie - każdy nie więcej niż kilkanaście zł. w markecie.

Jaśka nauczyłam pić przez słomkę najpierw z pomocą soczku w kartonie, bo wcześniej zupełnie nie kumał co od niego chcę, jak mu zapodaję tą rurę do buzi - gryzł ją. Dałam soczek kubusia z kartonika, nacisnęłam lekko na kartonik, jak miał słomkę w buzi, soczek sam mu poleciał i zassał. Zaczął sam pociągać i zakumał w ciągu kilku sekund, a później już podałam bidon i od razu wiedział o co biega. Teraz już bidon to jego przyjaciel - leniwiec często nawet go nie podnosi z podłogi, tylko nachyla się do rurki i wciąga napój :tak: . Z butelką, czy niekapkiem nigdy sam nie pił, bo mu się nie chciało podnosić wysoko głowy, żeby płyn wyleciał.

dzięki dziewczyny:-) ze słomką przygodę zaczniemy od canpola :-) a potem jak się przyjmie zainwestujemy w momma, bo urzeka designem

moje dziecko już użarło słomkę w mommie :baffled::baffled::baffled:
całe 2 dni :baffled: a jak przechyla, bo tak nauczony z normalnej butelki, i nie leci to trenuje rzut na odległość
Nataliak oczywiście butła doszła, dziękuję bardzo

bali - czyli cudów sie nie spodziewać :-(
Moje bożyszcze tłumów dziś rzuciło miską z warzywami bo śmiałam zaproponować żeby On dla odmiany zjadł zamiast tylko mamę karmić...

butla boska, nie wiem jak to się stało, przecież butelka nie wpadła pod kosiarkę do trawy i tylko właściciel ją w paszczy trzymał

chrupcia u Was też protesty są takie gwałtowne? jak nie chce to pierdut ?

że pierdut to jedno. a jak nie wolno czegos to najgorsza jazda, wygina się w pałąk i nie patrzy, ze jest na przykład na brzegu kanapy, przy ścianie etc i buba gotowa... to trwa sekunde ale pokazać musi jak wielkie nieszczescie go spotkało.

Parę razy tez pokazał na co Go stać przy wieczornym karmieniu. Pół przytomny ssie pierś, nagle coś mu się roi, że piersi nie ma, zaczyna szukać gdzies przy szyi ( tam rzecz jasna nie ma :p) więć drze sie, strzela focha i wychodzi... Złazi z łóżka i wychodzi...
Teraz jak idziemy spać to zamykamy drzwi od sypialni bo już wczesniej urządzał ucieczki jak nie był zainteresowany spaniem :p

reklama
Do góry