reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Widać Agatka lubi mleczko. :-) Niech je na zdrówko ;-)

Ja jakiś czas temu kupiłam dużą butlę, ale Cypek na razie je mleko zrobione z 210ml wody i 7 miarek, więc się chyba ta 330ml nie przyda, bo mam zamiar zrezygnować już z jedzenia i picia z butelek, kaszki łyżeczką, a mleczko z kubeczka. Więcej nie popełnię tego błędu jakim jest długie picie kaszek z butelki, córcia piła prawie do 4 roku życia 1 kaszkę dziennie i ciężko ją było odzwyczaić.

reklama
malina u nas podobnie było z kaszkami, ale tak jak Aga pisze do kaszki dodałam trochę soku z malin i mała jadła aż jej się uszy trzęsły:p
tyle że kupuje jej kaszkę pszenno mleczną z bobovity

malina, ja ostatnio dałam młodemu kasze mannę, ale na krowim mleku i o dziwo zjadł, ale polałam dodatkowo troszkę syropem malnowym.
na drugi dzień reakcji alergicznej nie było, więc ok :-)
co jakiś czas mogę mu podać taką kaszkę, bo mlekiem, to nie wiem,czy się naje, żeby na całą noc mu starczyło ;-)
aga - spróbuję z tym mlekim krowim, choć nie ukrywam, że na razie wolałabym by jadła mm, co do przesypiania nocy... sama się zdziwiłam, że można przesypiać całe noce z pustym brzuszkiem (np. ostatni posiłek o 15...i to wcale nie duży)

a ja dzisiaj kupilam agacie butle 330 ml, bo wczesniej 260 ml mleka wciagala i chyba jej bylo malo... dzisiaj wciagnela 270 ml wody i 9 miarek mleka... szok.. do dna....
wow :-) i weź tu człowieku porównuj dziecko do dziecka :-) fajnie, że nie macie kłopotu z mleczkiem :-)
Więcej nie popełnię tego błędu jakim jest długie picie kaszek z butelki, córcia piła prawie do 4 roku życia 1 kaszkę dziennie i ciężko ją było odzwyczaić.
hmm, obawiam się tego trochę, my pijemy z butelki mleko i picie... kaszka od dawna idzie łyżeczką, niestety żadne kubki niekapki nie podeszły Tosi..a rurki jeszcze nie testowałyśmy :-/
malina u nas podobnie było z kaszkami, ale tak jak Aga pisze do kaszki dodałam trochę soku z malin i mała jadła aż jej się uszy trzęsły:p
tyle że kupuje jej kaszkę pszenno mleczną z bobovity
dzięki, spróbuję z tym soczkiem, bo mamy "swojski" :-)

malina: zaczynaj Tosię z rurki pić... im szybicej tym lepiej.. dzieci szybko załapują...
nie polecam bidonika z rurką z TT.. niestety cos się u nas dziwnego w nim zrobiło, że przy probach ciagniecia leci dosłownie parę kropel....

malina, ja ostatnio dałam młodemu kasze mannę, ale na krowim mleku i o dziwo zjadł, ale polałam dodatkowo troszkę syropem malnowym.
na drugi dzień reakcji alergicznej nie było, więc ok :-)
co jakiś czas mogę mu podać taką kaszkę, bo mlekiem, to nie wiem,czy się naje, żeby na całą noc mu starczyło ;-)

Francesco się najada- 240 na noc i do 6.00 mu wystarcza:tak:

u nas sprawdza sie bidon z tt i z momma. dzis dalam lenie na sniadanie zamiast kaszki kanapke i kakao, kanapki zjadla pol a kakao wziela pare lykow i to by bylo na tyle...

nataliak - czy ten kubek ze słomką momma jest szczelny?? z rurki i jej okolic nic się nie wylewa?
a jak w podróży? można zamknąć jakoś higiecznie???

czas najwyższy chyba zakupić coś takiego
a macie może jeszcze inne sprawdzone typy kubków z rurką???

nataliak - czy ten kubek ze słomką momma jest szczelny?? z rurki i jej okolic nic się nie wylewa?
a jak w podróży? można zamknąć jakoś higiecznie???

czas najwyższy chyba zakupić coś takiego
a macie może jeszcze inne sprawdzone typy kubków z rurką???

mozesz sprobowac ten co ja mam z Julita.. z canpola.. najnowszy wypust... koszt na allegro okolo 11 PLN plus przesyłka.. ale tutaj dziecku musi najpierw nagryzc rurke silikonowa i jednoczesnie ciagnac.. niby skomplikowane ale Agata ząłapała w try miga.... choć ja jej trochę rozdziabałam nozyczkami ten niekapek aby lepiej lecialo.. nastepne juz nie rozdziabane....

ja tu kupowalam i mega szybka mialam wysylke... *A* CANPOL KUBEK BIDON NIEKAPEK Z RURKĄ (1631772296) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Nataliak nasz uwielbia kakao, ale tylko z butli, z kubka weźmie właśnie kilka łyków i ma dosyć.

malina my mamy z canpolu, ale czasem leci kilka kropel z rurki, za to nie trzeba ściaskać rurki, aby leciało, ale wada jest taka, że ciężko się czyści, bo jest masa małych zakamarków, wykałaczką codziennie czyszczę, ale cana 10 zł w sklepie, to co miesiąc można spokojnie zmieniać na nowy ;-)

reklama
malina ten z momma nie kapie a rurka sie chowa. jest taki sprytny ze przekreca sie gorna czesc i rurka sie jakby zwija w srodku. nie ma duzo czyszczenia, jest banalny. i fajny :) swietny jest tez ten z tt: You are viewing the following product: Explora Active Straw Bidon Pstryczek, tradycyjnie nie kapie jak wszystkie tt. oba nie wymagaja przygryzania rurki.
aga z butli jej nie bede dawac skoro juz sie oduczyla, sprobuje jeszcze pare razy a jak nie zalapie z bidonu to widocznie jeszcze nie czas i zostaniemy przy kaszkach.

Do góry