reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

moja uwielbia ziemniaki, kalafiora i marchewkę:)
mięsko też lubi
z wędlin kupuje jej raczej sprawdzone albo staram się sama piec.
a pomidora tez wypluwa ...

reklama
OO u nas paróweczki też wciąga z chęcią, parówki mam z pewnego źródełka - nie tekturowe ;).

Katagorka, a dlaczego słoiczkowe odpadają??? Bo ja też czasem Jaśkowi kupię te ze słoiczka, jak np. daję go mamie i nie chce mi się lecieć do Benedyktynów po wałówkę

My wczoraj testowaliśmy bób, Cypkowi zasmakował. Jemu ogólnie chyba wszystko smakuje z tego co do tej pory jadł, jedynie bananów nie lubi.

Usiłuje jak wiecie przestać karmic agusie piersią.
W dzien spoko - daje rade odwrócic jej uwage jak jej sie przypomni że cycka dawno nie dostała, ale w nocy jest problem.
Wczoraj usneła o 20 i juz o 23 sie obudziła jesc. Wiec stwierdziłam że ja przetrzymam. Płakała z przerwami ponad godzine, w koncu zasnela ale baaaardzo niespokojnie spała i ok 1 nie wytrzymałam i dałam jej possać i juz spokojnie usnęła. U was też takie cyrki były czy dzieci popłakały i spaly dalej?

dziś testowaliśmy nową kaszkę na kolację Hipp Kaszka owsiana z jabłkiem eco...i lypa.... Tocha przyjęła łaskawie 2 łyżeczki po czym zamknęła wrota :-(
kolejny dzień bez jakiejkolwiek kolacji, super

Tysia u mnie poczatkowo Tymek budzil sie ewidentnie glodny wiec dawalam cyca zgodnie z zyczeniem.. pozniej widzialam ze je coraz mniej a coraz bardziej chodzilo tylko o to zeby possac i zawsze zanim mu dalam najpierw przytulalam, glaskalam itp czasem wystarczylo czasem nie(przez pierwsze noce nie ale mimo wszystko zawsze najpierw przytulalam a dopiero jak to nie skutkowalo to dawalam piers) z czasem coraz czesciej wystarczaly przytulanki az nastaly takie piekne noce ze juz wystarczaja tylko przytulanki i nawet cyca nie szuka:)
Powodzenia:) trzymam kciuki:)

Usiłuje jak wiecie przestać karmic agusie piersią.
W dzien spoko - daje rade odwrócic jej uwage jak jej sie przypomni że cycka dawno nie dostała, ale w nocy jest problem.
Wczoraj usneła o 20 i juz o 23 sie obudziła jesc. Wiec stwierdziłam że ja przetrzymam. Płakała z przerwami ponad godzine, w koncu zasnela ale baaaardzo niespokojnie spała i ok 1 nie wytrzymałam i dałam jej possać i juz spokojnie usnęła. U was też takie cyrki były czy dzieci popłakały i spaly dalej?
Ja nadal karmię piersią w nocy,kiedyś pare razy dałam w nocy butelkę, nie miałam pokarmu akurat,ale generalnie karmię piersią w nocy,mi to nie przeszkadza,tyle tylko,że do końca sierpnia muszę ją odstawić całkowicie,ze względu na leki,które będę brała,więc ja i ona jeszcze korzystamy z karmienia.U mnie nie przestawała Nadia płakać dopóki nie dostała cyca,na początku,gdy uczyłam ją pić mm z butelki,to wieczorem wypiła,ale później w nocy musiał być cyc,po tygodniu odrzuciła butlę w nocy (musiał być cyc i rano też),a w dzień mm.Mi to szkoda jest przestać karmić piersią,ale ze względu na swoje zdrowie muszę,mimo wszystko i tak długo udało mi się uchować z tym karmieniem :-)

reklama
Agnieszka u mnie jest podobnie, i też będe w sierpniu próbowała oduczyć, bo jak biore jakiś lek to z wyrzutem sumienia, biore zazwyczaj rano bo w dzień uda się mi ją przechytrzyć i nie karmić.

Do góry