reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

zakonczylismy ere bankructwa przez jogurty sloiczkowe. lena codziennie zjada jeden jogurt wiec od dzis przerzucamy sie na tradycyjny jogurt naturalny z dodatkiem owocow ze sloiczka, wychodzi o polowe taniej.

reklama
Moja Nadia tez je uwielbia najlepiej ten z truskawkami i malinami albo owocowy duet :)

w rossmanie w zeszłym tygodniu kupowałam jogurty z hippa po 3,99. Może jeszcze są w promocji.
Ja te jogurty kupuje też w Niemczech - wychodzą po 2,50zł za słoik (0,65EUR).

krewetka na pierwszy raz kupilam danone i chyba bedzie ok. owoce poki co sloiczkowe ale bede probowala sama cos upichcic ze swiezych (mango, banany, jablka), mamy tez w sloiczkach maliny i morele od tesciowej (bez cukru, zrobione specjalnie dla leny).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
świetny pomysł z tymi naturalnymi z dodatkiem owoców.
Myślę, że można by też wrzucac mrożone owoce Hortexu np tuskawki(rozmrożone oczywiście::))
Innych firm są maliny i jagody:)
Też chyba tak zrobię, bo Jasiek codzennie je słoik hippa , właśnie ten z truskawkami i malinami albo jagodami i po dwa pudełeczka jogurcików Nestle albo Bobovity.
W realu też jest promo na deserki hippa, po 3,99.

musze koniecznie zmienic dziecku nawyki zywieniowe bo juz mam dosc sloiczkow. tylko jak ja zachecic do jedzenia warzyw i miesa jak na wszystko kreci nosem...? przed chwila jadla zupke jarzynowa, jakims cudem pol sloiczka poszlo. z chlebem - lyzeczka zupki, kawalek chlebka, lyzeczka zupki, kawalek chlebka ;P

kiedy wy macie czas na podawanie jogurtów?

1) Jagoda ostatnio budzi się o 6 (wtedy dostaje mleko, bo czegokolwiek innego, co wiąże się z koniecznością trafienia łyżeczką do buzi o tej godzinie nie jestem w stanie jej podać ;P )
2) Przed pierwszą drzemką dostaje znów butlę, bo inaczej nie zaśnie :/
3) Jak wstanie, to herbatka i obiadek (słoik lub BLW)
4) ok. 17 owoce
5) ok. 20 butla i spać

czasami między punktem 1) i 2) dostaje jeszcze cos do ręki jak ja jem śniadanie (kawałek chlebka, sera żółtego, chudej wędliny, pomidora itp.)

mogłabym ewentualnie spróbowac czasami podac jogurt zamiast owoców, ale wtedy będe miała prawie same mleczne posiłki... nie wiem czy da sie cos zmienić puki Jagoda tak często pije mleko... :/ próbowałam powoli oduczac ją picia herbatki z buteliki, bo bardzo lubi pic z kubka. przez dwa dni dawałam jej tylko kubek... ale była wtedy strasznie marudna... i nawet pic później nie chciała (przez cały dzień tylko 50 ml, a zazwyczaj wypija ok. 250) - odtrącała mi ręką kubek jak jej próbowałam podać... ostatecznie wróciłyśmy do butelki...

wnioskuję, że jeszcze nie czas na pożegnanie butelki

u nas jest tak:

ok7 butla
ok 10 butla
ok 13 obiadek
ok 15 jogurt lub owoce ze słoika
ok 16 butla
ok 19 butla

chciałabym choć częściowo zrezygnować z butelki na rzecz pokarmów stałych, tylko jak? ( choć nie ukrywam ze butelka najwygodniejsza)

reklama
ooo, krewetka, to widze, że u was tez dużo mlecznych posiłków.
A może spróbuj podawać jedzenie Liliance do rączki. Po Jagodzie widzę, że to jej sprawia dużą przyjemność, więc może i Lilianka chętniej zrezygnuje wtedy z butelki? :)

Do góry