reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Koriander stosowalam metody z tej ksiazki i powiem ci,ze zafundowalam dziecku traume jakas,wszyscy nie spalismy,zamiast lepiej bylo jeszcze gorzej i znowu jestesmy w punkcie wyjscia.nie wiem,moze malo konsekwentna jestem,ale serce mi pekalo jak mala plakala.
uwierz mi ,wiem co to znaczy nie przespac calej nocy od 9 miesiecy:tak:
u nas teraz jest lepiej,ale to sa takie zrywy,albo dwie pobudki w ciagu nocy,albo szesc;-)
mysle,ze tak bedzie do czasu,az skoncze karmic piersia.to jest przyzwyczajenie,a nie glod.teoretycznie dzieci w tym wieku powinny przesypiac noc.

reklama
mysle,ze tak bedzie do czasu,az skoncze karmic piersia.to jest przyzwyczajenie,a nie glod.teoretycznie dzieci w tym wieku powinny przesypiac noc.
Prawda, jak teoria często jest daleko od praktyki?;)
Moja Jagoda zaczęła przesypiać noce dopiero po odstawieniu od piersi. Miała 1,5 roku. I masz rację Wonka, budziła się z przyzwyczajenia, z potrzeby pociumkania przez 3 minuty po kilka razy w nocy.
Po skończeniu z piersią zaczęła bezproblemowo spać. Nawet się nie budziła, żeby napić się wody. Cyc był uzależnieniem:D

ja nie karmię Tomka piersią w nocy od 9 dni a i tak się budzi,choć przyznaję,że dużo rzadziej, niż jak karmiłam piersią i zawsze o 3 dostaje butlę z mlekiem :-)

ja nie karmię Tomka piersią w nocy od 9 dni a i tak się budzi,choć przyznaję,że dużo rzadziej, niż jak karmiłam piersią i zawsze o 3 dostaje butlę z mlekiem :-)

na poczatku tak jest.. moja od jakiegos dobrego tygodnia juz nic nei pije w nocy... czyli zajelo jej to dobre kilka miesiecy po odstawieniu od cyca..... kiedys sie wyspicie....
choc ja nie czuje sie wyspana...

A ja skończyłam przeciez karmić Frania piersią już po 3 miesiącu, a i tak budzi się na butlę raz albo 2 razy w nocy:eek:

A ja skończyłam przeciez karmić Frania piersią już po 3 miesiącu, a i tak budzi się na butlę raz albo 2 razy w nocy:eek:

a ile wypija jednorazowo, że 2 razy karmisz?
bo u nas jest przed godz. 20-stą butla około 220 ml (w środku mlekoa i 2 miarki kaszki) i potem w nocy o 3 wypija 150-160 ml i do rana mu starcza :-)
tzn budzi się wcześniej, ale nie sądzę, żeby był głodny.. hmmm...

wow to dużo :-)
u nas jak o 3 zje te 150 max 160 ml to potem dopiero o 8 je śniadanie, albo kaszkę, albo kanapeczkę :-)

reklama
Do góry