reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Aga nasza Majka też wypija max. 150ml i ani mililitra więcej ;P Aga a Ty jeszcze karmisz piersią? Wybacz jeśli już pisałaś ale widocznie przeoczyłam:zawstydzona/y:
karmię ale tylko w nocy :-)
nawet nie pamiętam kiedy dokładnie przestałam, ale robiłam to stopniowo, ze wieczorem dostawał cyca, potem już mniej, a teraz nawet po kąpieli nie dostaje.
a mm na początku wypijał tylko 100 ml, potem 110 i tak stopniowo coraz więcej.
raz chyba udało mu się 180 ml wypić-> wczoraj bodajze, ale to dlatego, że jakieś 5 godzin nic nie jadł więc był bardzo wygłodniały :zawstydzona/y::sorry2:

reklama
Eee to super :p Fajnie, że udało się przejść bez większych problemów :)

no, szczerze,t o gorzej sobie wybrażałam to przejście, bo Tomek w dzień najczęściej do spania dostawał cyca, a teraz albo idziemy na spacerek, albo zasypia u siebie w łózeczku bez problemów, tylko musi pełny brzuszek mieć ;-)
niedługo będziemy się martwić o nocne odstawianie ;-)

Dobrze będzie :) Mi Majka na mm przesypiała do tej pory noce całe a teraz dupa :( Od dwóch tygodni prawie budzi się co 3 godziny i jeść! Mam nadzieję, że szybko jej te wariactwa nocne miną ;P

a jak smakuje ten sinlac?

Jest taki słodkawy, raczej deserowy niż obiadowy, no i rzadszy niż gęste kaszki na mm.

Jasiek też się w nocy zaczął wybudzać i jęczeć albo w ogóle się rozbudza na ok 2 godziny. Mieliśmy go w weekend zacząć przestawiać, to bestia na przekór właśnie spała całe noce w najlepsze, żeby później w nocy, z niedzieli na poniedziałek, na nowo odstawić popis (no bo na rano pracę miałam, to sobie nie mógł odmówić tej przyjemności :baffled:). Ale nie chce jeść, więc u nas typowy skok albo jaka inna cho...ra

Dobrze będzie :) Mi Majka na mm przesypiała do tej pory noce całe a teraz dupa :( Od dwóch tygodni prawie budzi się co 3 godziny i jeść! Mam nadzieję, że szybko jej te wariactwa nocne miną ;P

ee tomek się budzi.bo pragnie tulenia i bliskości, więc on pewnie do 2 roku życia nie prześpi całęj nocy ;-)

Ja niestety poległam przy przestawianiu na mm :-/ Jeszcze zanim zachorowała to wypijała 100-150 ml mm.Jak zachorowała,to przez kilka dni tylko cyca piła.Poza tym nic,żadnego jedzenia, bo wszystko wymiotowała.Butelkę próbowałam podać w szpitalu,ale niestety nie chciała i nie chce do dzisiaj :-/ Pocieszam się,ze jest chora i za jakiś czas spróbuje raz jeszcze.Ale słyszałam,ze niektóre dzieci po odstawieniu od cyca całkowicie odrzucaja mleko i go w ogóle nie piją, posiłki mleczne zastępowane są kaszkami,czy jogurtami,Nadia kaszkę je,tak samo jogurty,więc wykombinuję jeszcze jeden posiłek mleczny i wystarczy, jeszcze zobaczę jak to się wszystko ułoży.

Agnieszka ja tak mam:-/ Kuba je już cyca tylko w nocy raz jednego i nad ranem raz drugiego, poza tym zupka, owoce z kleikiem i kaszka na wodzie z kleikiem (smoczek i butla to wrogowie od zawsze byli) Dostałam już opitol od dziewczyn że powinien mleczko pić, ale po bebiku zsypywało go i nie spał, brzuś bolał.
Dziś opędzlował michę kaszki zrobioną na wodzie z 2 miarkami nan ha, zajadał tak że nie nadążałam nabierać na łyżkę, będę mu stopniowo zwiększać dawkę mleka, smakowo zaakceptowane, zobaczymy jak organizm zareaguje.

reklama
Do góry