tysia123
Fanka BB :)
Kubusiowi dawałam bebiko, wszystkie dzieci w rodzinie je piły oprócz tych ze skazą. Czyli mówicie spróbować ha?
te objawy co piszesz to wyglada na realcke alergiczna na mleko. Mala takimi suchumi plamami reaguje jak zjem mleko krowie, twarog albo smietane. Pediatra zalecila mleko HA - ono tez niby na bialku z mleka krowiego ale jest cos tam z nim robione ze nie powinno uczulac. U nas juz drugie opakowanie jedziemy i jest oki. Wada jest taka ze mleko to jest droższe ;/ i niedobre w smaku, wobec tego ja daje troszke mniej niz w przepisie jest zeby w polaczeniu z kasza nie bylo czuc smaku mleka. Na poczatku jak zroilam wg przepisu na opakowaniu mleka to kasza miala taki dziwny posmak i mala jesc nie chciala.
A z ryzowych kaszek polecam Nestle malinowa i Bobovita owoce lesne - pyyyyyyyyyyyycha.
Acha - czyli to te, które ja podaję, tylko że ja robię na mm, bo na opakowaniu ani słowa nie piszą o wodzie, dlatego zgłupiałam. Ale jak wam maluchy nie chcą jeść na mm, tylko na wodzie, to jednak polecam sinlac, bo on jest typowy na wodę i ma w składzie wapń i jest bardziej zbilansowany, więc chociaż w części zrekompensuje braki składników z mm. Moja kumpela właśnie go zaczęła podawać synkowi na polecenie pediatry, jak młody odmówił czasowo picia mleka
a jak smakuje ten sinlac?
=przychodzi mi to głowy tylko jedna myśl...za mało najada się w dzień. Czy to może być przyczyna?
wydaje mi sie ze nie. Wiele dzieci wstaje w nocy,nie z glodu bynajmniej. U nas kumulacja nocnych wstawań była jak mala nauczyla sie raczkowac - nowe wrazenia, nowe umiejetnosci, nad ktorymi nie panuowala do tego stopnia ze przez sen na czworaka sie przewracala. Nic na uspokojenie nie pomagalo tylko cyc. Ty nie karmisz wiec widac Majeczke tylko mleko jest w stanie uspokoic.