reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
Ja jak powiedziałam mojej pediatrze to co piszesz, to mnie zjechała jak burą s..kę i nie dała dojśc nawet do słowa. Pomimo, że ciemię mamy od początku mikre, to mam dawać Jaśkowi 2 kapsuły wita D dziennie, bo ponoć w mleku nie jest to zbilansowane.
uuu, no to nieźle... Ja podaję cały czas witaminę D i byłam dość zdziwiona tym artykułem, bo taką teorię usłyszałam pierwszy raz w życiu.

ja nadal podaję Antkowi wit. D mimo że ma ciemiączko zrośnięte, daję jedną kroplę i tak ma być narazie do ukończenia roczku

no i my jak zwykle odstajemy od reszty bo Antek uwielbia żółtko, obojętnie czy samo czy z ziemniaczkami....

Mateusz jadl kaszke jak bylismy w Polsce...tzn nie dokladnie ta ale tej z tej firmy 8 zboz, bo taka znalazlam jedyna typu przennego bez oocow i bez dodatku mleka...w smaku byla slodka a nie miala cukru wiec ciekawe co tam daja ale Mateuszowi na kolacje z ricotta i z warzywami bardzo smakowala.

Kaszki te sa w ALMIE

a co do witaminy d to poadaje codziennie od urodzenia...obojetne czy na cycku czy na MM ...zgodnie ze wskazaniami do roku mam podawac

Ostatnia edycja:
pszenna czy ryzowa jeszcze ok ale mlecznej bym nie zaryzykowala. a kaszki pszenne maja w sobie cos dziwnego bo my kupujemy 'zdrowy brzuszek' z nestle i tez jest slodka, ma karmelkowy smak, kolor i zapach ;)

pszenna czy ryzowa jeszcze ok ale mlecznej bym nie zaryzykowala. a kaszki pszenne maja w sobie cos dziwnego bo my kupujemy 'zdrowy brzuszek' z nestle i tez jest slodka, ma karmelkowy smak, kolor i zapach ;)

no ta tez wyprobowalismy
niestety w Polsce bardzo maly wybor bezmlecznych kaszke ...tylko kleik ryzowy i kukurydziany
My natomaist mamy ich od groma i w sklepie nie uswiadczych kaszek z dodatekiem mleka... owszem wszystkie kaszki...kaszka ryzowa, kaszka ryzkowo-kukurydziano- maniokowa (tapioka), semolinoia do grano czy kaszka wielozbozowa zwykla lub razowa moze byc przygotowana na mleku ale fabrycznie mleka i cukru w nich nie ma
Mateusz nigdy w zyciu nie jadl kaszki z owocami...pozostawie mu to jako przysmak z polski jak bedziemy latac na wakacje hehehhe

Ostatnia edycja:
u nas bez znaczenia jakiej firmy jest kaszka i czy mleczna czy nie

zastanawiam sie czy jest sens podawać kaszke rano i wieczorem czy tylko wieczorem?

u nas po poludniu jest gesta kaszka jedzona lyzeczka (zawsze na mleku hipp i dodaje rozne kaszki i owoce, czasami mieszam np pszenna z ryzowa, generalnie takie kombinowane zarelko;)) a przed snem mleko z dodatkiem kleiku podane z butli przez smoczek do kaszki. na sniadanie poki co jest samo mleko. pewnie jak lena zacznie jesc normalnie obiadki to sie cos pozmienia.

reklama
a ja mam takie pytanie, widziałam kiedyś w sklepie kaszkę chyba z Hippa o smaku śliwki ale ona była do zrobienia na mleku...
a czy jest może taka żeby ją rozrobić na wodzie? bo ja mojej Mai nie daję mm, więc pozostają mi tylko te kaszki co rozrabia się dodając do wody.

http://www.bangla.pl/foto/prod/0004/d/438_01_7820.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry