reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

a moje dziecko ma focha naherbatkę wieloowocową z hippa taka po 7 miesiącu.. hmm dziwne, jabko melisa pije, malinową z dzikę rózą też, owoce leśne i truskawka też, rumianek też a ta jakoś mu przejść nie chce..
Julita oj pamiętam jak w ciązy popijałam colę :-)
a tak to u mnie tylko woda niegazowana, czasem M kupi coca-colę to wypijamy 2 litry w 1 wieczór :-)

a kawy czy herbaty ja nie słodzę, zresztą już pisałam, nie lubię soków i nic słodkiego do picia, bo potem jeszcze bardziej chce mi się pić....

w ogóle to mam pytanie, czy jak dziecko wypije mleko, to potem chce mu się pić?
bo zauważyłam dziś, jak podałam butlę po kąpieli wypił dość dużo jak na niego, bo prawie 180ml (dotychczas pił max 140) ale po mleku zaczął marudzić, podałam mu herbatę i wypił 60 ml na raz...
więc zaczęłam się zastanwiać, czy to zbieg okoliczności, czy po mm tak jest??

reklama
aga moim zdaniem to chyba zbieg okoliczności. W mleku jest wystarczająca ilość wody. Może Tomek zaczął marudzić bo sam nie wiedział co mu jest i akurat ta herbatka go uspokoiła, dzieci tak miewają.

Kurcze a ja się zastanawiałam ostatnio, czy Jasiek za mało nie je, sama nie wiem, ale więcej nie ma jak wcisnąć.unas to wygląda tak:

rano - 7h- mm180ml
11/12h - kaszka z 120ml mleka z małym słoiczkiem owoców
16h - obiadek 190ml max, a często nawet mniej, jak go zagadam i zaśpiewam to ewentualnie zje całą porcję
19h - mm 140ml jest zrobione, ale rzadko wypije wszystko, często zostawia 10-20 ml.
Jak na razie spadku wagi nie zauważyłam.
Soczki też podaję bez rozrzedzania, bardziej jako posiłek niż napitek. Ale nie goszczą u nas za często, są dla urozmaicenia, na codzień gramy herbatki w różnych smakach

a moje dziecko ma focha naherbatkę wieloowocową z hippa taka po 7 miesiącu.. hmm dziwne, jabko melisa pije, malinową z dzikę rózą też, owoce leśne i truskawka też, rumianek też a ta jakoś mu przejść nie chce..
Julita oj pamiętam jak w ciązy popijałam colę :-)
a tak to u mnie tylko woda niegazowana, czasem M kupi coca-colę to wypijamy 2 litry w 1 wieczór :-)

a kawy czy herbaty ja nie słodzę, zresztą już pisałam, nie lubię soków i nic słodkiego do picia, bo potem jeszcze bardziej chce mi się pić....

w ogóle to mam pytanie, czy jak dziecko wypije mleko, to potem chce mu się pić?
bo zauważyłam dziś, jak podałam butlę po kąpieli wypił dość dużo jak na niego, bo prawie 180ml (dotychczas pił max 140) ale po mleku zaczął marudzić, podałam mu herbatę i wypił 60 ml na raz...
więc zaczęłam się zastanwiać, czy to zbieg okoliczności, czy po mm tak jest??

u nas tak wlasnie nie jest.. jak mm to herbatki nie pije... przeciez tam jest duzo wody.. moze za malo mu mm dalas??? musiał się dopchać??

Kurcze a ja się zastanawiałam ostatnio, czy Jasiek za mało nie je, sama nie wiem, ale więcej nie ma jak wcisnąć.unas to wygląda tak:

rano - 7h- mm180ml
11/12h - kaszka z 120ml mleka z małym słoiczkiem owoców
16h - obiadek 190ml max, a często nawet mniej, jak go zagadam i zaśpiewam to ewentualnie zje całą porcję
19h - mm 140ml jest zrobione, ale rzadko wypije wszystko, często zostawia 10-20 ml.
Jak na razie spadku wagi nie zauważyłam.
Soczki też podaję bez rozrzedzania, bardziej jako posiłek niż napitek. Ale nie goszczą u nas za często, są dla urozmaicenia, na codzień gramy herbatki w różnych smakach

u nas jest tak:
7.30-8 kaszka 160 ml.. gesta ryżowa, podawana łyżeczką..

11-12 zupka 190 g
15-16 drugie danie 190 g
18 deserek mały 120 g
19-20 mleko robione 180 mm ale wypija zazwyczaj około 150...
3 rano 150 ml mm

a co ciekawego śpiewasz? ;-)
u nas tak wlasnie nie jest.. jak mm to herbatki nie pije... przeciez tam jest duzo wody.. moze za malo mu mm dalas??? musiał się dopchać??
no właśnie zjadł dużo, bo zawsze zjada max 140 ml mm, a teraz więcej i jeszcze ta herbatka..

wampi tez pomyślałam, ze może mu za gorąco, bo spocił się przy piciu tego mleka...
ale w pokoju ma 20 stopni i grzejnik zakręcony, a pokoj wywietrzony przed kąpielą miał.. nie kumam.
w ciągu dnia nie pił tak dużo może w nocy będzie nadrabiał....

a co ciekawego śpiewasz? ;-)

no właśnie zjadł dużo, bo zawsze zjada max 140 ml mm, a teraz więcej i jeszcze ta herbatka..

wampi tez pomyślałam, ze może mu za gorąco, bo spocił się przy piciu tego mleka...
ale w pokoju ma 20 stopni i grzejnik zakręcony, a pokoj wywietrzony przed kąpielą miał.. nie kumam.
w ciągu dnia nie pił tak dużo może w nocy będzie nadrabiał....

a skad wiesz czy by nie wypila nie 180 a 210 mm??? moze mu sie mega chcialo... a ze nei mialas 210 to wypil 180 i zachcial wiecej..

i u nas bez śpiewania ostatnio się nie obejdzie ;) niby problemu z jedzeniem nie ma (tfu tfu) bo buzia ładnie się otwiera ale wokół jest tak wiele rozpraszaczy, że kto by tam myślał o grzecznym siedzeniu :D

co do picia to wypijamy dziennie ok 400ml herbatki (robię dużo 'słabszą' niż w przepisie) + ok 100ml wody

awru wow to dużo wypija, ja mojemu daję na 100 ml wody 1 płaską plastikową łyżeczkę herbatki, a wieczorem nawet mniej, żey tylko tylko posmaczek był.
a wody ostatnio nie chce.. a swego czasu też ładnie wodę wypijał...

aga mleko z piersi zaspokaja pragnienie ale mm juz nie. lena czesto po wypiciu mleka pije jeszcze herbatke, z tym ze mleka np nie dopije do konca i absolutnie nie chce wiecej ale jak dostanie butelke z herbatka to sie przysysa i potrafi wypic jeszcze sporo.

reklama
aga no sporo sporo tej herbatki ale robię mu właśnie taką, że jest tam zaledwie posmak.. daję pół miarki od mleka na 150ml wody

Do góry