reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
u nas nie ma coli, jest baaardzo sporadycznie, bo ja nie lubie gazowanych napojów, zazwyczaj pije herbatkę z sokiem malinowym, w lecie wode lub kawę na zimno

wampi chyba zapomnialas o tym ze male dziecko zupelnie inaczej (wyrazniej) odczuwa smaki. herbatki przyrzadzane zgodnie z instrukcja nie sa slodkie, maja ledwo wyczuwalny smak. dziecko powinno przede wszystkim pic wode i malo slodkie napoje.

BoboFruta nie próbowałam, ale BoboVity soki próbowałam i jak dla mnie po dolaniu wody wychodzą bezsmakowe pomyje, więc tych nie rozrzedzam wodą, bo jak mam dawać bezsmakowy sok, to wolę dać zwykłą przegotowaną kranówę, taniej wyjdzie.

Dziewczyny bez urazy, ale czy wy sobie też rozrzedzacie wodą soki, kawę, herbatę, piwo, colę, itp.? Spróbujcie sobie tak przez kilka dni rozrzedzać wszystko co pijecie w takich proporcjach jak rozrzedzacie dzieciaczkom, to zobaczycie, że wcale takie smaczne to nie jest. Ja wiem, że na początku jak wprowadzało się soki, to lepiej było rozrzedzać, żeby przyzwyczaić maluszka, ale teraz czemu rozrzedzacie coś co ma witaminy? Witaminę c lub d też rozrzedzacie wodą? Albo słodkie lekarstwa żeby dziecko się nie przyzwyczaiło do słodkiego?

Julita - o to ja uzależniona od coli nawet w ciąży sobie nie odmawiałam, bo to już jak narkotyk, a moje bejbe właściwego koloru tzn. takiego jak jego rodzice ;P
Ja rozrzedzam soki bo po pierwsze są za słodkie a po drugie pomyje to nie są jak rozrzedzony soczek Niko pije a samej wody nie ;-)
A do niektórych soków które piję tez dolewam wody, choćby do Kubusia bo uważam że jest za gesty :-)

no i rozpętała się "burza"...;)

Wampi gorzką herbatę bardzo dużo ludzi teraz pije, np u mnie w domu rodzinnym prawie wszyscy; natomiast kawę muszę mieć słodką.
A jeśli dziewczyny rozcieńczają soki i maluchy piją to dobrze bo chyba taki jest tego cel!
Jak sama napisałaś każdy robi jak uważa.
Np ja rozcieńczam Mai dania które są gęste bo inaczej nie ma mowy żeby je zjadła po prostu zaraz się dławi.

reklama
ja też pijam gorzką herbatę i kawę...od lat, właściwie nie pamiętam kiedy pijałam z cukrem
pewnie gdyby istniały gorzkie herbatki dla dzieci, to podawałbym Młodemu

Do góry