reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
Kiedyś też dawałam MAI soczki ale nic nie chciała pić i wychodziło że my wypijaliśmy 3/4 buteleczki.
Może teraz będzie bardziej ochoczo piła:)

A moja Nadia wciąga bobofruty nosem :) Najmniej to pije 100 ml dziennie. Raz udało jej się przez cały dzień wypić całego :) Ja jej nie rozcieńczam bo mała woli "gęściejsze". Te klarowne z gerbera albo z bobovity to wypije, ale bez jakiegoś większego entuzjazmu.

a probowalyscie jak te soki smakuja? sa tak slodkie ze moim zdaniem nie jest dobrym pomyslem przyzwyczajanie do nich dziecka.

Nataliak myślę że od czasu do czasu można podać soczek, a tym bardziej rozcieńczony. Herbatki też są słodkie...

Aga a ja tam lubię soki:tak: Kubusia piję litrami...nawet będąc w ciąży napisałyście mi że Maja urodzi się pomarańczowa;-), a te co piły cole miały mieć mulatów:-D:-p

reklama
ja gazowanych napojów nie pijam właściwie wcale, pepsi czy colę tylko jak jestem gdzieś w gościach (nie wiem skąd taki zwyczaj, ale wszędzie jest pepsi lub cola) gdzie reszta to jakieś obrzydliwe napoje czy soki typu z biedronki, tesco czy 3 cytryny czy coś takiego???, nie znoszę tanich napojów śmierdzących rozpuszczonymi lekarstwami:/
codziennie wypijam 3 l żywca, chociaż ostatnio przerzuciłam się na nałęczowiankę

soczki dla dzieci są słodkie, stąd dziecko wypija ich więcej aniżeli herbatki czy wody

Do góry