reklama
strega
Fanka BB :)
U nas juz po 6 miesiacu mozna bylo podawac i pare razy robilam mikropastine...a jajka jeszcze nie wprowadzalam..ale u nas sa makarony bezjajecznejuz od dawna mozna tzn od kiedy dziecko je gluten i jajka.
od kiedy można podawać makaron?
w słoiczkach chyba po 7 miesiącu widziałam.
wampi co do jedzenia to moim zdaniem Cypcio je dużo. u nas jest tak:
rano albo 140ml mleka, albo 120 kaszki średnio gęstej
potem słoiczek owoców(125g), lub starte jabłko
potem cały słoiczek obiadku(190g), lub ciut mniej
potem 140 mleka
wieczorem kaszka 150g średnio gęsta i w nocy pierś 1 max 2 razy
na swoje 73cm waży 9800g, więc na pewno nie jest zagłodzonym dzieckiem, tylko jak wytłumaczyć to mojej mamie, która jak tylko zauważyła, że Cypcio wyszczuplał, to zaczęła marudzić, że mizernieje
Lilka ma 70cm , wazy 7450g
Lilka ma 70cm , wazy 7450g
Tomek ma 74 cm i 8500 :-)
Wampi a mamie swojej bym powiedziała, że nie zmizerniał tylko się wyciąga, rośnie i może dlatego jej się tak wydaje...
nie wiem, jakie masz kontakty z mamą, ale jak moja zaczeła się wtrącać, to powiedziałam grzecznie, że ona swoje dzieci już odchowała i niech da mi wychować swoje dziecko........
Ostatnia edycja:
N
nataliak
Gość
aga to tomek malo je ;P lilka i cypcio jedza normalnie, adekwatnie do wieku i zgodnie ze schematami zywieniowymi. o lenie nawet sie nie bede wypowiadac...
Mało je to Staszek. Rano trochę kaszki na gesto (ok. 4 łyzki stołowe + pół banana/jabłka) na obiad ok. warzywa i mięso w ilości jak słoiczek 125g, kilka chrupków, trochę nam z talerza zgarnie co tak akurat mamy a reszta to mleeeekoooo.
Aha i znowu mamy hit w postaci kociej karmy. Aż moja mama dzisiaj próbowała, żeby sprawdzić czemu mu tak smakuje :-) podobno niezła (ryba oceaniczna, brazowy ryż i inne cuda - wianki) Młody lubi popróbować wszystkiego i na szczęście bardzo uważnie wszystko gryzie więc daje mu już prawie wszystko w kawałkach. Często jednak jest tak, że 10 minut gryzie, zrobi papkę ale połowa mu wypadnie ;-)
Aha i znowu mamy hit w postaci kociej karmy. Aż moja mama dzisiaj próbowała, żeby sprawdzić czemu mu tak smakuje :-) podobno niezła (ryba oceaniczna, brazowy ryż i inne cuda - wianki) Młody lubi popróbować wszystkiego i na szczęście bardzo uważnie wszystko gryzie więc daje mu już prawie wszystko w kawałkach. Często jednak jest tak, że 10 minut gryzie, zrobi papkę ale połowa mu wypadnie ;-)
Ostatnia edycja:
estragon
mamusia synusia:P
a mój zaczął odmaiwac piersi, wczoraj wieczorem się zaczęło... z wielkim płaczem zjadł po kąpieli... i dopiero dzisiaj o 16...
jakaś masakra, jak tylko widzi, że kładę się obok z cycem na wierzchu, to jest histeria
u nas wyglądało tak:
wczoraj cyc o 19
dzisiaj:
9 słoiczek z płatkami zbóż
12.30 obiadek rosołek z indyka z kluseczkami
16 cyc
jakaś masakra, jak tylko widzi, że kładę się obok z cycem na wierzchu, to jest histeria
u nas wyglądało tak:
wczoraj cyc o 19
dzisiaj:
9 słoiczek z płatkami zbóż
12.30 obiadek rosołek z indyka z kluseczkami
16 cyc
reklama
aga to tomek malo je ;P lilka i cypcio jedza normalnie, adekwatnie do wieku i zgodnie ze schematami zywieniowymi. o lenie nawet sie nie bede wypowiadac...
ee ale Tomek jest w 50 centylu ;-)
no muszę dodać jeszcze jego podjadanie, czyli skubanie bułki, lub cooklwiek musi memlać, jak ja jem ;-)
Ostatnia edycja: