Kubuś też tak zaczął robić, a ja mam etap przekonywania rodziców żeby mu podnosić upuszczona zabawkę tylko raz, a nie dziesięć razy. Domyślcie się jak mnie słuchają....
ja będę podnosic Jagodzie ile moje plecy wytrzymają
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kubuś też tak zaczął robić, a ja mam etap przekonywania rodziców żeby mu podnosić upuszczona zabawkę tylko raz, a nie dziesięć razy. Domyślcie się jak mnie słuchają....
Ee tam, ja po prostu sypię mannę do gotującej zupki tyle żeby zgęstniała. Te przepisy na opakowaniu z proporcjami to są żeby ta manna taka do jedzenia (a raczej picia) była, taki posiłek jak zupa mleczna.on ją dostał do rączki i od razu wpakował do buzi, musiała mu się dobrze ułożyc, że się nie zakrztusił, tzn w pierwszym momencie miał odruch wymiotny, po czym zaczął się śmiac
Nikita uwierz, że próbowałam wszystkiego, na prawdęz manną błyskawiczną też. Są słoiczki z biszkoptami oraz niektóre obiadki zawierające gluten, więc teraz będę starannie selekcjonowac, aby przynajmniej raz dziennie dostał posiłek z glutenem. Poza tym te 2 gramy kaszki trzeba rozpuścic w 100 ml wody, więc tej kaszki wcale nie jest mało
![]()
Masz rację i Alis też, ale Kubuś sobie upuszcza i podnosi sam kiedy siedzi na podłodze albo stole, więc ja mu się schylać nie będę, skoro on może sam i jeszcze się cieszy z tego;-)ja będę podnosic Jagodzie ile moje plecy wytrzymająprzeciez dziecko nie upuszcza zabawek po to żeby wymusic na rodzicu podnoszenie, tylko uczy się jak przedmioty spadają, jakie wydaja przy tym dźwięki itd.
![]()
Agnieszka nie załamuj się, może jej przejdzie..
a obiadki, kaszki cokolwiek je??
Tomek np. ostatnio wcina te jogurcik dla niemowląt
U mnie tak samo było,nawet 200 ml potrafiła wypić,a teraz nawet 20 ml nie potrafię jej wcisnąć.Jestem załamana:-(Agnieszka wiem doskonale o czym piszesz. U mnie jest identycznie, tyle, że ja nie muszę odstawiac, chociaż endo czeka na mnie z niecierpliwością:/ Trzymam kciuki, żeby jednak się udało. Nie wiem czy pamiętasz, ale moje dziecko piło 3 dni mm, w pierwszy wypił 180 ml, w drugi 80 mm, a trzeci 20 mm i od tej pory, mimo wieeeeelu prób i różnych kombinacji nie udało się przestawic na mm. Nasze dzieci to ten sam typ.