reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Agana śpiąco cały czas próbuję,co zasypia to jej podkładam butelkę,może ze dwa razy mi się udało,ale stała się bardziej wyczulona na smoczek i nawet przez sen płacze,jak tylko czuję smoczka w buzi.Mam nadzieję,że to tylko przejściowy kryzys:-(

reklama
moim zdaniem mleko to normalny posiłek,u nas Damian je w dzien 2-3 razy mm i traktuje to jako osobne danie,tj obiadek czy własnie deserek

wczoraj młody dostał skórkę od chleba- długości ok 3 cm, po czym na raz wpakował ją do buzi i połknął:szok::no:
trwało to sekundę, zanim zdążyłam rozewrzec mu pyszczek, to już skórki nie było w buźce:baffled:
jak ja mam się przekonac do tej skórki??? kupiłam mu kiedyś wafle ryżowe, rozmamlał je, po czym prawie całego włożył do buzi, wtedy zdążyłam zareagowac...

ja daje malej duuuuza piętke od chleba. Kupuje specjalnie niekrojony chleb. No i mala sobie siedzi i ciumka ta pietke. Zabieram jej jak na tyle sie rozmiekczy ze duze kawalki zostaja jej w buzi. A w miedzyczasie troche tej skorki sobie zje. A taki maly kawalek to bym sie bala dac....

Agnieszko - powodzenia. Nie poddawaj sie i probuj caly czas dawac jej mm, w koncu powinna zaakceptowac.

a u nas Gabrysia stala sie teraz zwolenniczką od 3 dni mleka...chce jeść jak noworodek co 2 godzinki czasem 3 po 120ml i tak wychodzi nawet około 950ml na dobę...dziś w nocy jadla o 20, 23, 3.00 i 6.00

reklama
Do góry