reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

ale ona po prostu nie chce. dzis o 6 wypila niecale 200ml mleka i od tamtej pory 3lyzeczki zupki, 5lyzeczek jogurtu z owocami i 40ml mleka...

reklama
nataliak jak człowieka coś permanentnie boli, to każdemu się jeść odechciewa. Ja odkąd Jasiek się urodził jestem bez przerwy uprzedzana przez inne matki, że dopiero jak zacznie ząbkować na całego to będzie chudnięcie na potęgę, bo dziecko wtedy nie chce nic jeść.Spokojnie, Lenka na pewno nie da się zagłodzić, co najwyżej poprawi sobie "linię" ;). Czytałaś ten artykuł który wkleiła tu wcześniej jakaś dziewczyna n/t ząbkowania? Tam jest napisane, że najgorszy dla dziecka jest okres przechodzenia zęba przez kieszonki kostne, bo jest on szerszy u góry i musi się przecisnąć. Wtedy praktycznie jeszcze nic nie widać po dziąsłach, bo to dzieje się dużo głębiej. No i najgorzej daje się we znaki przechodzenie kilku zębów na raz. Lenka chyba ma ten moment, na razie nie ma co szukać kresek na dziąsłach, ale już coś się dzieje w szczęce, a ból kostny jest koszmarny, wyżynanie się już ze skóry to pikuś i mrowienie.

u nas dziś też młody bardzo mało zjadł, cyca nadal odmawia ze względu na zatkany/ zakatarzony nosek i jest mu ciężko oddychać, tak samo z piciem, z kubka napiej się łyczka, ale połowę wypluwa.

mi juz pomyslow brakuje, lena nic nie chce jesc poza mlekiem a dzis nawet na mleko ma focha...

Nataliak a może to jest tak jak lenkaa pisze że to przez ząbkowanie Lena ma mniejszy apetyt..."powiem" Ci że jak mojej Mai wychodziły te dolne jedynki to nic prócz cyca nie jadła a i przy cycu płakała.

moje dziecko nauczyło się jeśc grudkowate żarełko:) samo!:p przyszedł jego czas i bez skrzywienia zaczął pięknie wszystko wszamiac;)

Nataliak jak Lenka? widziałam na fb, że mieliście jakieś problemy...

a moje dziecko z jedzenia sloiczków ma tylko 3 które je... z Hippa... ziemniaczki z królikiem, rosołek z kasza manna i cielęcina z warzywami... i nic poza tym.. reszta jest beeeeeeeeee
je kaszki tylko ryżowe a już mleczno-ryzowymi pluje... i nie jadła wogóle owoców.. wlasnie zjadła prawie cały słoiczek maliny... ale nie jogurt, tylko owoce z kaszką ryżową...

A ja mam butelkowy:-/ Co prawda piła mm z butelki tylko tydzień,ale od dwóch dni nie chce butelki,jak chcę ją nakarmić butelką to ''spazmów" dostaje:-( Nie wiem jak to dalej będzie...:-(

reklama
Do góry