reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

A ja mam butelkowy:-/ Co prawda piła mm z butelki tylko tydzień,ale od dwóch dni nie chce butelki,jak chcę ją nakarmić butelką to ''spazmów" dostaje:-( Nie wiem jak to dalej będzie...:-(
Tak bywa właśnie, tydzień pięknie i potem problemy:-/ Bądź cierpliwa, dawaj butle, jak nie chce to nie zmuszaj, ale nie podawaj cyca. Nadusia się na pewno nie zagłodzi!

reklama
Agnieszka, może próbuj w dzień z kubka niekapka dawać?
chyba będę musiała tak zrobić
Tak bywa właśnie, tydzień pięknie i potem problemy:-/ Bądź cierpliwa, dawaj butle, jak nie chce to nie zmuszaj, ale nie podawaj cyca. Nadusia się na pewno nie zagłodzi!
Dziś udało mi się podstępem,zamieniłam cyca na butlę,załapała,ale nie od razu (była głodna i śpiąca).Ale co się przed tym napłakała,łzy jej ciurkiem leciały,gdyby nie moja choroba,na pewno bym jej jeszcze nie próbowała odstawić od cyca:-(

Agnieszka, wiem co przeżywasz bo mam podobne doświadczenia za sobą, gdy przechodziłyśmy na butlę przez 2 dni Tośka zjadła może 150 mm... jak zgłodnieje Nadia nie będzie miała innego wyjścia

a ja oficjalnie ze starym rokiem pożegnałam się także z karmieniem piersią (ostatnio tylko karmiłam nocą). Ponieważ w Sylwestra postanowiłam zrobić sobie przerwę w abstynencji, Tośka w nocy dostała butlę i teraz już karmimy się tylko mm...
a i mamy za sobą przejście z Bebilonu na Gerbera - obyło się bez scen, kupy w normie więc zmiana przyjęta :-)

a ja oficjalnie ze starym rokiem pożegnałam się także z karmieniem piersią (ostatnio tylko karmiłam nocą). Ponieważ w Sylwestra postanowiłam zrobić sobie przerwę w abstynencji, Tośka w nocy dostała butlę i teraz już karmimy się tylko mm...
a i mamy za sobą przejście z Bebilonu na Gerbera - obyło się bez scen, kupy w normie więc zmiana przyjęta :-)

gratulacje! :)

ciagle zapominam napisac ze znalazlam sloiczki 'humana'. mamy kolo domu niewielka galerie handlowa a w niej delikatesy 'delima' (cos jak 'alma' czy 'bomi') i wlasnie tam sa. kupilam na probe marchewke z ziemniakami (lena oczywiscie nie zjadla ale to inna bajka) i w porownaniu z hippem danie bylo bardziej wodniste i bez smaku. mimo to pewnie sprobujemy jeszcze innych. cenowo kilkadziesiat groszy drozsze od hippa.

u nas dziś w dzień Tomek wypił z kubka 50ml mleka, i o 17-> 110ml mleka, a po kąpieli do snu już nie chciał.. ale i ta piersi już mam mocno pełne, więc dostał cycusia..
przez tydzień będę w dzień karmiła mm, a w nocy cycuś.. potem stopniowo coraz mniej ;-)
myślę, że do końca lutego skończymy cycolenie :-) myślę, że to dobry czas będzie :tak:

reklama
Do góry