reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
dziewczyny karmiące piersią, na nawał pokarmu co robicie?
laktator?
okłądy z zimnej pieluchy? ciepłej pieluchy? liście kapusty? co?
bo zaraz wybuchne!!!

dziewczyny karmiące piersią, na nawał pokarmu co robicie?
laktator?
okłądy z zimnej pieluchy? ciepłej pieluchy? liście kapusty? co?
bo zaraz wybuchne!!!

Aga: odciągaj ale nie do pustej piersi ale do przyniesienia ulgi... inaczej jak do zera odciągniesz to produkcja zaczyna sie na nowo... okłady z kapusty jak jakies zastoje sie zrobią... ale tylko w poczatkowej fazie, bo jak już jest porządny zastój to inne metody...
Z zimną pieluchą raczej uważaj aby nie przeziębić piersi...

sciągam tak po 30 ml z każdej, ale po 5 minutach znów mnie bolą..
a mały śpi jak zabity, budzę go , daję cyca a ten ma mnie w nosie ...

sciągam tak po 30 ml z każdej, ale po 5 minutach znów mnie bolą..
a mały śpi jak zabity, budzę go , daję cyca a ten ma mnie w nosie ...

Aga: spróbuj troszkę więcej jednak sciągnąć.. no i zastanów się czy za dużo w międzyczasie nie pijesz... bo jak dużo pijesz to produkcja pokarmu jest większa..
tak mowia, zeby ściągać tylko do przyniesienia ulgi.. ale ja robilam tak (bo mialam full pokarmu), że z jednej odciągałam na maksa... zostawała dla małego druga.. a pokarm ściągniety mroziłam...

Aga ja też robilam tak jak mówi wiolan.Ściagałam pokarm do przyniesienia ulgi,ok 30-40 ml.Najbardziej piersi mnie bolałyz boku, jakby pod pachą a wtedy tez pomaga pozycja karmienia "spod pachy".Wtedy są lepiej opróżniane kanaliki właśnie w tamtym miejscu.

No właśnie te samą daje swojej małej.Tylko nie wiem za bardzo po co i na co ta wit.? Starszej córce nie podawałam tej K tylko D i Cebion multi.

reklama
Mam pytanie do mam karmiących piersią.Czy dajecie swoim maluszkom witamine K?
od któregoś dnia się podaje, więc będę musiała kupić
Aga ja też robilam tak jak mówi wiolan.Ściagałam pokarm do przyniesienia ulgi,ok 30-40 ml.Najbardziej piersi mnie bolałyz boku, jakby pod pachą a wtedy tez pomaga pozycja karmienia "spod pachy".Wtedy są lepiej opróżniane kanaliki właśnie w tamtym miejscu.
nie pozostaje mi nic innego jak laktator.. a kiedy ten zawał minie?

Do góry