reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

mam już normalne mleko, a dziś nawał jeszcze większy, a mały jak na złość długo śpi i nie ma zamiaru wstać..
ale laktator mi pomaga i faktycznie, odciągam na tyle, aby pierś była bardziej miękka...
a co do mrożenia pokarmu to muszę kupić jakieś kubeczki, albo woreczki domrożenia mleka, bo nic takiego nie mam.
bo wiem, ze to fajny pomysł na później.

co do witamin, to ja witaminy D nie bedę podawała- nic nie mowili na ten temat w szpitalu, A ciemiączko ma 1,5x 1,5
witaminę K kupiliśmy wczoraj ale czekamy do 8 doby

reklama
co do witamin, to ja witaminy D nie bedę podawała- nic nie mowili na ten temat w szpitalu, A ciemiączko ma 1,5x 1,5
witaminę K kupiliśmy wczoraj ale czekamy do 8 doby

Aga jesli karmisz piersią to witaminę D podaje sie od 1 dnia - po jednej kapsułce
a witaminę K (tak jak piszesz) od 8 dnia

skonsultuj sie z pediatrą bo moze zapomnieli Ci powiedziec...

ja przy jednym i przy drugim dziecku musiałam podawac wit. D - bo w pokarmie matki jest go za mało..

Wkładki laktacyjne Tommee Tippeee - są beznadziejne - nie polecam

właśnie dziś się wybiramy z małym do lekarza, bo trzeba sprawdzić, czy zółtaczka się nie pogłębia, przy okazji wypytam o wit. D i moze mi go zważą

a sa jakies ktore bys polecila? bo mi wszystkie przeszkadzaja ;P wyprobowalam juz j&j, bella, avent, lansinoh i baby ono :/

no właśnie nie bardzo mam pomysł...
pamietam, ze przy Antku, jakos mi podpasowały takie żelowe wkładki, ktore w srodku miały takie małe wgłębienie na sutek.. ale za cholere nie moge przypomniec sobie co to były za wkładki i jakiej firmy :(

moze ktoras je ma??? i wie co to było..?

Wkładki laktacyjne Tommee Tippeee - są beznadziejne - nie polecam

a sa jakies ktore bys polecila? bo mi wszystkie przeszkadzaja ;P wyprobowalam juz j&j, bella, avent, lansinoh i baby ono :/

........czytacie w moich myślach normalnie!:-D weszłam na ten wątek żeby pogadać o wkładkch:tak:
Ja miałam TT- i muszę powiedzieć, że mi pasowały, są dość duże, a przy moim nieubogim biuście dobrze zatrzymywały pokarm jak zaczynałam przeciekać, szczególnie w nocy. No ale skończyłam już całą paczkę i kupiłam sobie wkładki Penatena- Julienx, moze to właśnie te, bo mają wgłębienie na sutek:tak: Tylko że dla mnie mają z kolei za małą średnicę:dry:

no właśnie nie bardzo mam pomysł...
pamietam, ze przy Antku, jakos mi podpasowały takie żelowe wkładki, ktore w srodku miały takie małe wgłębienie na sutek.. ale za cholere nie moge przypomniec sobie co to były za wkładki i jakiej firmy :(

moze ktoras je ma??? i wie co to było..?

Ja co prawda jeszcze nie używałam ale mam wkładki Lovi i one mają wkład żelujący i wgłębienie na sutek więc może to o te chodzi...

Sluchajcie, z ta vit. D to trzeba uwazac. Nasz Babel ma małe ciemiaczko 1cmx1cm dlatego pediatra zalecila (na kontrolnej nie w szpitalu) wit.D od 21 doby ale tylko 2xtydzień. Idzie lato i zbyt szbkie zarosniecie ciemiaczka mogloby sie zle zakonczyc...
Chrupcia troszkę mnie zaniepokoiłaś, bo mój też ma małe ciemiaczko 1cm x 1 cm, a mimo to położne w szpitalu zleciły brac wit. D i jak poszłam do pediatry w 16 dobie, to wypisała mi wit . D i od 17 dnia już ją bierzemy. A możesz wyjaśnic dokładniej jaki wpływ ma zażywanie wit D na zrośnięcie ciemiączka i dlaczego zbyt szybkie jest niebezpieczne?

reklama
Chrupcia troszkę mnie zaniepokoiłaś, bo mój też ma małe ciemiaczko 1cm x 1 cm, a mimo to położne w szpitalu zleciły brac wit. D i jak poszłam do pediatry w 16 dobie, to wypisała mi wit . D i od 17 dnia już ją bierzemy. A możesz wyjaśnic dokładniej jaki wpływ ma zażywanie wit D na zrośnięcie ciemiączka i dlaczego zbyt szybkie jest niebezpieczne?

Moja tez ma takie ciemiączko 1x1 ... nie panikowac! Przeciez co jakis czas bedziecie kontrolowac zdrowie dziecka u pediatry (a to waga, a to morfologia, a to szczepiania..)
to lekarz Wam powie, czy ciemiaczko zarasta prawidłowo...

Zbyt szybkie zarośniecie grozi tym, ze mozg nie bedzie mial miesca w zasklepionej czaszce... a tak ciemiaczko powoduje ze czaszka sie rozszerza - rośnie wraz z rosnacym mózgiem...

Do góry