reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

mała ma narazie srednie potrzeby, wiec musze odciagac zeby zastoju nie było, i juz mam zamrozone mleko, ale ilość pokarmu mnie cieszy bo z Zuza nie miałam pokarmu

reklama
Krewetka chyba za bardzo wzięłam sobie słowa lekarki w szpitalu i dawałam mu nie więcej niż 60ml i nie częście niz co 3 h... teraz obieram inna metode i mniej płacze więc pewnie nie dojadał... karmię niestety z butelki w większosci moim ale czasami musze dac sztuczne bo nie mam kiedy sciągnąc pokarmu, którego zreszta nie mam za dużo bo co około 4 godziny sciągam po 100ml z obydwu piersi

Shyangel ja tak samo miałam z moją córcią... karmiłam piersią a ona po karmieniu bardzo duzo płakała... tez prawie 3-4 godziny i denerwowała się przy cycku, teraz patrząc na to mysle że zanim nauczyła sie ssac pokarm, który po początkowej fazie juz nie wypływa tak mocno i musi włozyć w to więcej pracy... nauczyła się po około miesiącu ale ten czas to była męczarnia

......u mnie za to prawy cyc "góruje" nad lewym:eek: a dzisiaj w nocy centralnie przeciekłam, przez wkładkę TT, stanik i koszulę.......

Chrupcia dobrze że to piszesz bo ja się tez nad kupnem tego stanika zastanawiałam,ale się narazie wstrzymałam bo nie byłam pewna co do rozmiaru.Wkoncu kupiłam w triumphie,bo wcześniej tez miałam i byłam zadowolona,tylko że z wyglądu nie jest najpiękniejszy.

Krewetka witaj w klubie... mimo że gnębię cyce i ściagam co 4 h to i tak pokarmu coraz mniej.... z jednego juz bardzo malutko leci.... ani herbatki ani nic innego nie działa....

Alutka to widzę ze nie jestem sama , bo wszystkie mamusie tu karmią cycem a ja nie :( u mnie nic nie działa, ani herbatki, ani duza ilość planów, ja po 4h ściągam 20-30ml czyli tyle co nic:(dziennie jakies 150ml i z dnia na dzien coraz mniej, a teraz bedzie coraz trudniej bo mała coraz więcej marudzi wiec czasu brak....

Krewetka nie jestes sama... mój maluch nawet nie jest zainteresowany cycem a niestety położna, która była u mnie potwierdziła że sciąganego pokarmu nie da sie długo utrzymać.... szkoda

reklama
u mnie mała jest zainteresowana cycem ale się nie nauczyła z tego korzystać, wczoraj przystawiłam z ciekawości czy wie o co chodzi i pierś łapie tylko nie wie co dalej z nią zrobić eh.... powiem Ci ze to odciaganie jest dość męczące zeby utrafic akurat wtedy gdy mała spi, gdyby to byly jeszcze jakies duze ilosc a tak to nie wiem ile to jeszcze potrwa. jakim mlekiem karmisz?

Do góry