reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
...moze masz racje... chociaz tak jak pisalam, mam teraz tyle mleka, ze normalnie kapie mi z piersi... jak odciagalam wczoraj w lazience, nie mialam biustonosza, to jedna cycka przy laktatorze, a z drugiej mi po prostu cieklo....

u mnie jest tak do dzis i jak sciagam malemu pokarm to z jednej leci do laktatora a z drugiej kapie prosto do butli:)

Dziewczyny może znacie dobry krem lub balsam do tej rozciągniętej skóry na brzuchu????
Narazie smaruję się zwykłym balsamem ale chciałam jakoś ujędrnić tę skórę...
Matko mam nadzieję że mój brzuch wróci do wyglądu z przed ciąży...nie chce mieć takiego "flaka":(((

my mamy ogromny problem z karmieniem. mleka raczej mam mało. absolutnie nic sie nie wylewa samoistnie. katuje się herbatkami i bawarką, prowadze diete ale normalnie mała cały czas marudzi. Muszę ją dokarmiać sztucznym tak ze 3- 4 razy na dobe. Także z piersi pewnie niewiele zjada. wogóle to się martwię ze od tej buteli to przestanie wogóle chcieć ssać. Poza tym chyba już wyczaiła że jak ostro marudzi przy cycku to dostaje butelke i sie nie stara dobrze złapać sutka. Walcze z tym ostro ale ilez można. nie śpie i w dzień i w nocy. Potrafi płakać do 4 godzin non stop ehhhhhhhhhhh
DZIEWCZYNY CO ROBIĆ?????
AHA CO Z POŁOŻNĄ CO DO DOMU PRZYCHODZI? ja mam to gdzieś to zgłosić żeby przyszła? ja nie pamiętam żebym wybierała położną :( ?

my mamy ogromny problem z karmieniem. mleka raczej mam mało. absolutnie nic sie nie wylewa samoistnie. katuje się herbatkami i bawarką, prowadze diete ale normalnie mała cały czas marudzi. Muszę ją dokarmiać sztucznym tak ze 3- 4 razy na dobe. Także z piersi pewnie niewiele zjada. wogóle to się martwię ze od tej buteli to przestanie wogóle chcieć ssać. Poza tym chyba już wyczaiła że jak ostro marudzi przy cycku to dostaje butelke i sie nie stara dobrze złapać sutka. Walcze z tym ostro ale ilez można. nie śpie i w dzień i w nocy. Potrafi płakać do 4 godzin non stop ehhhhhhhhhhh
DZIEWCZYNY CO ROBIĆ?????
AHA CO Z POŁOŻNĄ CO DO DOMU PRZYCHODZI? ja mam to gdzieś to zgłosić żeby przyszła? ja nie pamiętam żebym wybierała położną :( ?

U mnie ma być pielęgniarka środowiskowa a nie położna, a wybiera się ja jak zapisywałam małą do przychodni...
U lekarza byliśmy w piątek i jak na razie żadnej pielęgniarki u mnie nie było....

Jeśli chodzi o pępuszek to u nas na razie chyba jest ok nic się z niego nie sączy, raczej brzydko nie pachnie ale jeszcze się całkiem nie wygoiło a odpadł w poniedziałek.

Jeśli chodzi o karmienie to nie wiem shyangel co ci doradzić...z początku też mi się wydawało że mała ciągle jest głodna a ja mam mało mleka ale to były chyba złe sygnały bo jak nacisnełam sobie sutka to mleko płyneło. Tyle że to było wtedy kiedy miałam taki nawał pokarmu a wtedy trzeba było się dobrze napracować żeby mleko ciągle leciało i może mała jeszcze nie umiała dobrze ssać...
Ja dużo piję, teraz kupiłam sobie herbatkę z Hippa i zauważyłam jakby pokarmu było ciut więcej...

shyangel - a odciągasz? Bo to pobudza laktację. Im więcej i częściej ktoś lub coś ;) ciumka tym więcej piersi produkują bo maja sygnał, że jest za mało.
No i niestety smoczek bardzo rozleniwia bo od razu z niego leci a przy cycku trzeba się szczęką napracować. Dlatego my Małemu dawaliśmy po palcu z łyzeczki ( trudna robota..)
I jak julita pisze, duuuużo pić:)

A my ze Stasiem zostalismy dziś w nocy przyłapani na spaniu podczas karmienia ;) mężu miał ubaw, Młody przewieszony przez brzuch z cycem w nosie ja przewieszona przez Młodego z komórką w ręku (ostatnie co pamietam to sprawdzanie godziny ;)

Dziewczyny może znacie dobry krem lub balsam do tej rozciągniętej skóry na brzuchu????
Narazie smaruję się zwykłym balsamem ale chciałam jakoś ujędrnić tę skórę...
Matko mam nadzieję że mój brzuch wróci do wyglądu z przed ciąży...nie chce mieć takiego "flaka":(((
Julita ja kupiłam z Pharmaceris M "Poporodowy balsam ujędrniający" 1022320284.jpg
I właściwie to od tygodnia smaruję nim brzuch, bo skończył mi się zapobiegający rozstępom i stwierdziłam, że zacznę ten. Niestety jak działa zobaczę dopiero po porodzie ;-)

A my ze Stasiem zostalismy dziś w nocy przyłapani na spaniu podczas karmienia ;) mężu miał ubaw, Młody przewieszony przez brzuch z cycem w nosie ja przewieszona przez Młodego z komórką w ręku (ostatnie co pamietam to sprawdzanie godziny ;)

Chrupcia to ja też miałam tak że zasnełyśmy przy karmieniu tyle że jak się zerwałam ze snu to Mjka była cała mokra:szok::-( wypluła cyca a mleko lało się na jej kaftanik:szok:
Szybko ją musiałam przebierać a jak się wystraszyłam....

reklama

to u nas jest notoryczne:), zawsze ktoś musi nas pilnowac...

Do góry