reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

wiesz nie ukrywam że bebilon jest drogi więc jesli jej coraz mniej smakuje to chce sprobowac cos nowego a jesli mam jeszcze dostac ta paczke z gerbera to zastanawiam sie nad tym wlasnie mleikem no zobaczymy :) ja za bebioln place za duza puszke 37zł

reklama
Duża puszka NAN kosztuje ok. 36-38zł zależnie od sklepu, więc podobnie. Zaczęłam jej kupować mleko w kartonie pakowane po 350gr bo wychodzi taniej niż puszka w przeliczeniu na 100g. No a teraz skoro Gerber nam podpasował to przejdę na niego bo opakowanie 350g Gerbera kosztuje ok. 10zł (w biedronce) natomiast NAN 350g - ok. 13zł, w skali miesiąca to całkiem spora oszczędność :p

ja właśnie też zastanawiam się nad przejściem z Bebilonu na inne mleko, np. Hipp. Tylko waham się z racji tego, że utkwiło mi w głowie (nie wiem czy prawidłowo), żeby nie zmieniać mleka bez wyraźnego powodu zdrowotnego. Hm.. co radzicie?

Malina,zapytaj może pediatrowej o zmianę mleka dla pewności
My kiedyś próbowaliśmy z bebiko,ale że tak powiem ój z tego wyszło,a za bebilona ostatnio wyczaiłam 34,99 u nas

mozna zmienic mleko jesli sie ma jakies powody, my przy zmianie z nan na hipp tez kierowalismy sie po czesci finansami. lekarz powiedzial nam tylko zeby takich zmian nie robic czesto.

Agnieszka ja niestety nie pomogę :-(
sama chcę w marcu skończyć z karmieniem, a nie mam pomysłu, jak to efektownie zrobić, tym bardziej teraz Tomek ciągle się tuli i chce cyca.
trzymam kcuki, aby u Was było łatwiej.

wydaje mi sie ze teraz jak dzieci sa juz większe to zmiana mleka nie ma juz tak duzego znaczenia jak w pierwszych miesiacach zycia. Oczywiscie oby nie zmieniac za czesto.

A nam zaszkodziła...tak mi się przynajmniej wydaje :/ Mała zaczęła mieć strasznie luźne kupy, coś jakby miała biegunkę. Możliwe, że to od zębów bo lada dzień jej się powinny przebić jedyneczki ale zbiegło się to ze zmianą mleka także już sama nie wiem. Jakby co wróciliśmy do NAN i zmieniać nie będziemy :p

reklama
alis moim zdaniem to od mleka, szczegolnie ze maja juz od tylu miesiecy dostawala tylko nan. mysle ze nan nie ma co zmieniac na gerbera, cenowo nie ma duzej roznicy, co innego gdybys chciala zrezygnowac z bebilonu, nan ha czy enfamilu, to sa drogie mleka i mialoby to sens.

Do góry