reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
Dziewczyny muszę odstawić Nadię od cyca (nad czym bardzo ubolewam i liczyłam,że do tego nie dojdzie),ze względu na swoje zdrowie,lekarz dał mi 6 tygodni.Nie chcę robic tego radykalnie jak z Julią (była dużo starsza).Poradzcie jak to zrobić stopniowo,żeby Nadia nie dostała szoku/spazmów.Zazdroszczę mamom,które dalej karmią piersią,bo ja juz nie bedę,a więcej dzieci mieć nie będę, więc to moje ostaki:-(

Agnieszka a może spróbuj mm z kubeczka? albo kaszkę łyżeczką? no i napewno pomalutku, masz 6 tygodni więc dasz radę tylko nie stresuj się, jak mus to mus a Nadunia napewno czuje twój niepokój z tym związany

Agnieszka 77 mi Jasiek też się stopniowo odstawiał, ale dlatego, że zaczęło brakować pokarmu. Laktacja się zaburza jak dziecko nie je w nocy, nocne karmienie bardzo wspomaga laktację, a mój dzieć odkąd skończył 8 tygodni nie je w nocy i była powoli równia pochyła z produkcją mleka. Polecam więc na początek wyeliminować karmienie nocne piersią, podawaj jej butelkę przez pierwszy tydzień, jak będzie zaspana to łatwiej będzie ją oszukać. Potem powoli schodzić z karmień zaczynając od karmienia rannego, bo dziecko rano jest w najlepszym humorku i łatwiej współpracuje, wieczorem zmęczenie i marudzenie po calym dniu.

Agnieszka - pisałaś że Nadia nie lubi butli, to dawaj jej inne posiłki więcej - kaszkę najlepiej, a pewnego dnia całkiem cyca odstaw, może wtedy zaakceptuje butelkę.

my tez z butli mleka niet .....tylko kaszki a pićku przez dziubek canpola pasuje do aventu.......jest inny niz te aventowskie.....jest szeroki i mieciutki jak smoczek silikonowy ale to taki duzy dziubek

reklama
Majka pije je od 2 dni, reakcji alergicznych brak a i widać, że jej smakuje. Do tej pory u nas był NAN ale to ten sam producent czyli Nestle także spodziewałam się, że żadnych komplikacji raczej nie będzie :) My przejdziemy na Gerbera bo jest tańszy :p

Do góry