reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
podaje Jagodzie Hipp Plus i od dawna mamy juz 2 (a nawet do czterech) luźnych/papkowatych kup dziennie... :/ męczy mnie to strasznie... czy mamy karmiące tym mlekiem mogłyby sie wypowiedzieć, czy to charakterystyczne dla tego mleka?

Afi moja Maja robi srednio 3-4 kupy w ciagu dnia...wiec moze tak powinno byc.
ale nie apkowate, i raczej małe te kupsztyle sa...za to strasznie cuchnace;p

Ostatnia edycja:
jesli kupa nie jest twarda a dziecko duzo sie rusza to nie unikniesz tego ;) u nas kupy sa zwykle jak w zegarku wiec od razu zmianiamy pieluche i nie ma tego problemu ale czasem ta wieczorna lena robi cichaczem nie wiadomo kiedy i wtedy tez sporo zabawy jest z przewijaniem... nie zapominaj ze zabkowanie tez ma wplyw na konsystencje kupy a takze pozostale posilki (szczegolnie owoce) i woda na ktorej robisz mleko i herbatki.

Ja dziś po kąpieli dałam jej 100 ml bebilonu i wypiła wszystko:szok: chciała jeszcze:szok: Ja myślałam,że będzie płakać itp., a ona pomarudziła trochę i jak się dorwała,to wypiła wszystko:szok: Mam nadzieję,że to nie jest wybryk jednorazowy i tak zostanie,jutro dam jej 150 ml bebilonu.Mam złote dziecko:tak:
Super!!!:-)

reklama
hmmm, zastanawiam sie czy nie za duzo mala je - zupki zalezy ktorego dnia zjada ok 150-200 ml, potem owoc jablko albo banan - jednego dnia zje 3 lyzeczki a drugiego potrafi nawet pol owocu zjesc, wieczorem kasza 100-150 ml. Oprocz tego cyc na zawolanie. Przez grudzien przytyla nam 400 g. Sporo chyba.... Zreszta widze po niej ze sie coraz okraglejsza robi....

Do góry