reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

karmienie piersią i nie tylko

Agnieszka ja gotuje krócej i nie zauważyłam aby cosik się działo ale zawsze czekam aby woda się odstała i opadło to co ma opaść

mojemu Antkowi od glutenu wyszły czerwone, szorstkie plamy w zgięciach łokci i pod kolankiem, po odstawieniu jest ok

Nadia jeszcze ma czerwone plamy na twarzy,nawet na uszach się pojawiły i za uszami,dziś te plamy są o 50% mniejsze niż wczoraj,jutro szczepienie ,więc więcej dowiem się od pediatry.Glutenu na razie nie będę podawać.

reklama
Mam pytanie do dziewczyn karmiących mm.Czy wodę na mleko gotujecie 5 min. ? Tak jak jest napisane na puszce (pudełku) ? Ja będę robić Nadii kaszki na mm bebilon pepti i nie wiem czy faktycznie za każdym razem gotować wodę 5 min.
Ja wode (kranowe) najpierw filtruje, pozniej gotuje w czajniku (zagotowuje wlasciwie) a pozniej przelewam do litrowego dzbanka. I w ciagu dnia z dzbanka odlewam potrzebna ilosc i podgrzewam. Nigdy nie gotowalam 5 min.

Agnieszka a Ty nie zjadłaś czegoś nowego?
u mnie Tymek ma właśnie plamki ale na nozkach i raczkach- odstawiłam nabial i czekolade i znikaja, pediatra mowi ze to uczulenie na razie jeszcze tydzien diety;) a potem na poczatek jogurty a nie czyste;)mleko
nabial jem od poczatku samego i nic mu nie bylo a teraz takie hity... chyba ze ostatnio za duzo sie tego najdlam, rzucilam sie jak glupia na platki z mlekiem:/no nic zobacze czy to faktycznie nabial lub czekolada czy jeszcze jakis inny uikryty winowajca
a swoja droga nie sadzilam ze skoro jem takie rzeczy od poczatku i nic mu nie bylo to mzoe cos wyjsc po takim czasie... nic mu nie bylo to jadlam coraz wieksze ilosci, mzoe jednak za duze?

a w ogole od 2 dni mamy bunt, zupka nie, deserki sloiczkowe nie, tylko cyc no jeszcze bananka rozgniecionego lub jabliuszka troszke to zje ze smakiem i jak fajnie mlaska przy tym padam ze smiechu:D:D:D

jesli dziecko ma miec uczulenie na jakis jedzony przez Ciebie produkt to bedzie mialo wysypke bez wzgledu na to ile tego zjesz.

Nadia jeszcze ma czerwone plamy na twarzy,nawet na uszach się pojawiły i za uszami,dziś te plamy są o 50% mniejsze niż wczoraj,jutro szczepienie ,więc więcej dowiem się od pediatry.Glutenu na razie nie będę podawać.

u nas plamy były tam gdzie mleko i kaszka po twarzy spływało, na razie nie dajej jej, w czwartek tez zapytam pediatry na szczepieniu... w miedzy czasie dalam jej 2 razy gluten i poliki tez sie szorstkie zrobiły własnie....wiec tez nie podaję na razie

Mam pytanie do dziewczyn karmiących mm.Czy wodę na mleko gotujecie 5 min. ? Tak jak jest napisane na puszce (pudełku) ? Ja będę robić Nadii kaszki na mm bebilon pepti i nie wiem czy faktycznie za każdym razem gotować wodę 5 min.
Ja na początku gotowałam 3-4 minuty, teraz już gotuję krócej. Rano gorąco wlewam do dzbanka z termosem i praktycznie nie podgrzewam, bo do wieczora jest ciepła.

reklama
Agnieszka a Ty nie zjadłaś czegoś nowego?
u mnie Tymek ma właśnie plamki ale na nozkach i raczkach- odstawiłam nabial i czekolade i znikaja, pediatra mowi ze to uczulenie na razie jeszcze tydzien diety;) a potem na poczatek jogurty a nie czyste;)mleko
nabial jem od poczatku samego i nic mu nie bylo a teraz takie hity... chyba ze ostatnio za duzo sie tego najdlam, rzucilam sie jak glupia na platki z mlekiem:/no nic zobacze czy to faktycznie nabial lub czekolada czy jeszcze jakis inny uikryty winowajca
a swoja droga nie sadzilam ze skoro jem takie rzeczy od poczatku i nic mu nie bylo to mzoe cos wyjsc po takim czasie... nic mu nie bylo to jadlam coraz wieksze ilosci, mzoe jednak za duze?

a w ogole od 2 dni mamy bunt, zupka nie, deserki sloiczkowe nie, tylko cyc no jeszcze bananka rozgniecionego lub jabliuszka troszke to zje ze smakiem i jak fajnie mlaska przy tym padam ze smiechu:D:D:D
Nic nie jadłam nowego,mlecznych też nie,ani owoców południowych, tylko to co zawsze,a plamy pojawiły się około 1,5 godziny po podaniu obiadku z kaszką manną.
Dziś został zaakceptowany królik z ziemniakami z hippa.W końcu :-) Zjadła ze smakiem pół duzego słoika.Sukces:-)

Do góry