reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

problem w tym, że słoiczkami się nie najada, nawet jak zje te 190g, a kaszka by nie przeszła, bo wyczułby ją i koniec z jedzeniem. Ja już próbowałam na prawdę wszystkiego...

Bez mleka by się nie obyło, bo praca w godz. 17-21, więc wtedy, gdy zasypia, a tu cyc/mm jest niezbędne.

lenkaa tak, chciałam zakończyc karmienie piersią ze względów zdrowotnych, o ile anemii (chyba) się pozbyłam, to mam problem z hemoroidami:/// wolałabym codziennie chodzic do dentysty i leczyc kanały niż się załatwiac:/, a poza tym guzy tarczycy, są już takie duże, że non stop ktoś zwraca mi na nie uwagę, ba! nawet apaszki nie mogę już przewiązac, bo się duszę i na wymioty mnie ciągnie.

reklama
Estragon, mojej koleżanki dziecko też tylko cyca i cyca. Urlop macierzyński się kończył a mała widząc butelkę bardzo się buntowała. Próbowała wszystkiego, nawet żeby to mąż karmił małą bo mama może jej się tylko z cycem kojarzy i co? nie pomogło.A wrócić do pracy musiała. Zostawiła dziecko z opiekunką i już pierwszego dnia ładnie jadła z butelki.
Trzymam kciuki żeby i Tobie się udało.

Estragon moja kolezanka tez wrocila do pracy od 18-22 i wieczorngo cyca zastapila
kaszka z lyzeczki.mala zostaje z tata i radza sobie calkiem calkiem choc poczatki
lekkie nie byly.

problem w tym, że słoiczkami się nie najada, nawet jak zje te 190g, a kaszka by nie przeszła, bo wyczułby ją i koniec z jedzeniem. Ja już próbowałam na prawdę wszystkiego...

Bez mleka by się nie obyło, bo praca w godz. 17-21, więc wtedy, gdy zasypia, a tu cyc/mm jest niezbędne.

lenkaa tak, chciałam zakończyc karmienie piersią ze względów zdrowotnych, o ile anemii (chyba) się pozbyłam, to mam problem z hemoroidami:/// wolałabym codziennie chodzic do dentysty i leczyc kanały niż się załatwiac:/, a poza tym guzy tarczycy, są już takie duże, że non stop ktoś zwraca mi na nie uwagę, ba! nawet apaszki nie mogę już przewiązac, bo się duszę i na wymioty mnie ciągnie.

Estragon, moim zdaniem powinnas isc do pracy a mały z glodu nie umrze. Tak jak dziewczyny pisza-kaszka z łyżeczki na kolacje. Najwyzej jak wrocisz to o 22 dasz mu cycka.
Moja mała tez bez cycka jak ma mnie pod reka dluzej jak kilka godzin nie wytrzyma.Nawet jak zje zupke lubi sobie cyckiem popic. Bałam sie jak pojade na zjazd na studia. I co sie okazalo - ze dziecko potrafi od 8 do 14 wytrzymac bez cycka - dostala zupke, owoce, herbatke i slicznie sie bawila. A jak ma matke pod reka to by jadla i jadla...

a u nas dziś rekord, Tomek zjadł 3/4 słoiczka purre marchewkowe z ziemniaczkami i jagnięciną :-) a teraz produkuje kupacza :-)

a u nas hicior: ziemniaczki z królikiem i koprem włoskim z HIPPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! już mam całą szafkę zapsu.. ciekawe jak długo....

u nas tez rekored, ale w szybkosci zjadl caly sloiczek dyni z ziemniaczkami w... nicale 2 minuty!!! chyba przez te nerwy dzisiejsze tak się spieszyl

reklama
U nas lyzka stolowa indyka z warzywami:-)
jak narazie to nasz rekord.mala nawet buzie otwierala.

Wiolan jak u ciebie taki hicior z tym krolikiem to chyba zaraz skocze do teskacza i jutro
taki obiadek sprobujemy:tak:

aa no i moja mala uwielbia jabluszko w gryzaczku,pastwi sie nad nim strasznie:-D

Do góry