reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

a my dzis pierwszy dzien pałeczki kukurydziane wcinamy:) smakuja ze hoho szkoda tylko ze tak szybko z raczki znikaja;)
ze sloczkow jestemy na etapie zupki jarzynowej z gerbera (wprowadzamy pietruszke) i smakuje bardzo. w ogole moje dziecko wszystko je bez szemrania;) zupka 125g sie nie najada musze ok 1/4 drugiego jej dac a i tak widze ze jeszcze by podjadla. no ale wytrzymuje 2 godzinki po tym.mysle ze jak bedzie miesko i te wieksze sloiczki to dluzej bedzie syta.

ostatnio dalam sloiczek brokulow samych to tak bekala po nich smierdzaco, nie wspominajac o kupce. juz raczej samych jej nie podam ;)

mam pytanie do mam karmiacych tak ok 19 - ile dajecie ml jedzonka? i czym zageszczacie? bo my 180ml plus 5 miarek kaszki ryzowej i do 3 max mi mala spi i budzi sie ewidentnie na jedzonko (a nie z przyzwyczajenia czy na przytulanko) bo zje, odkladam do lozeczka i spi dalej.
raczej niemozliwoscia jest wcisnac jej wiecej na raz, a 8 godzin po takim jedzeniu to i tak chyba dlugo wytrzymuje?!

reklama
.
mam pytanie do mam karmiacych tak ok 19 - ile dajecie ml jedzonka? i czym zageszczacie? bo my 180ml plus 5 miarek kaszki ryzowej i do 3 max mi mala spi i budzi sie ewidentnie na jedzonko (a nie z przyzwyczajenia czy na przytulanko) bo zje, odkladam do lozeczka i spi dalej.
raczej niemozliwoscia jest wcisnac jej wiecej na raz, a 8 godzin po takim jedzeniu to i tak chyba dlugo wytrzymuje?!

oj to ja nie pomoge, bo Lilianka je ok 19 160-180ml wody + 3-4 lyzki kaszki mleczno-ryzowej i spi do 6-6:30

Estragon - nie rezygnuj tak szybko. U nas też był dramat - bo Tośka do ostatniego dnia mojego urlopu nie chciała mm. Przyszła opiekunka, i co? dziecko normalnie je z butelki.. oczywiście jak wracam z pracy już żadna siła ją nie zmusi do mm, ale jak mamy nie ma to innej opcji nie ma.

u nas wszystkie obiadki z mięskiem i marchewką są mniam :-p
ale nigdy tak dużo nie jadł :-)

a w ogóle to dziś się zdziwiłam, bo zauważyłam na wkladce (laktacyjnej) żółtą plamę- normalnie jakby mi siara leciała.. hmmm..

Estragon nie poddawaj się tak szybko. Mi wszyscy dookoła mówią że dziecko z inną osoba zachowuje się inaczej, mam tego przykład. Ostatnio wybraliśmy się z mężem na imprezę i z Nikiem została babcia, przyszła pora karmienia no i Mały się obudził, mama wzięła go na ręce on się do niej przytulił i grzecznie czekał aż podgrzeje mu mleko, wypił i poszedł dalej spać,a jak jestem ja to jest ryk nawet te kilka sekund ja (.) wyciągam ;-)
Powodzenia :-)

reklama
u nas byl dzis pierwszy raz domowy deserek: maliny z jablkami made by tesciowa, niestety za kwasne i musialam ze sliwka ze sloiczka wymieszac.

Do góry