reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Afi a u nas tak:

7-8 120ml mleko (więcej nie chce)
11-12 180ml mleko z kaszką ryżową
15-16 obiadek (sama gotuje i je sporo)
18-19 deserek (słoiczek)
20:30 180ml mleko

reklama
a myslalam ze tylko u nas jest mleko 3 a nie 4razy ;) jak dziecko przesypia cala noc to troche trudno mu wcisnac 6posilkow...

u nas rano jeszcze pierś - 7 godzina
11 - 140ml
15 - cały słoiczek - 190g
18 - deserek owocowy, albo owoce i sinlac
19.30 - mliko 180ml

6-7 pierś (ale jeszcze tylko przez 2 tyg)
9 deserek - przeważnie pół słoika
11-12 mleko z kleikiem 160ml
14-15 obiadek (125g)
17 mleko 160ml
20 mleko z kleikiem 260ml

a myslalam ze tylko u nas jest mleko 3 a nie 4razy ;) jak dziecko przesypia cala noc to troche trudno mu wcisnac 6posilkow...
Docelowo dziecko powinno jeść 5 posiłków dziennie, więc tylko się cieszyć że się już udało :-)
U nas tez jeszcze karmienie jak u niemowlaka, ale tak ok co 3 godziny i ok 15 obiadek i ok 17 pól słoika deserku ale to dlatego że my cyckowi nadal :-)

kurcze dziewczyny jak się wam udaje przestrzegać godzin karmienia???
u MNIE tak się nie da:( bo dla mojej Majki głównym i podstawowym jedzeniem jest moje mleko;///
Zje trochę owocków troszkę kaszki troszkę zupki ale to wszystko troszkę:(
A na pewno nie zje od razu 260 ml mleka...ona je częściej a mniej.

reklama
jejciu ale Wam fajnie, ze Wasze dzieci przesypiają noce. Nie wiem kiedy tego doczekam. U nas ostatni posiłek jest o 20 potem po 23, koło 3 i o 6.30 już wstaje. Próbowałam przed snem dać jej mleko z dwoma łyżkami kaszki malinowej ale nie chciała a zwykłego mm wypiła 175 ml. No i co z tego skoro i tak się w nocy budzi co 3 godz:-:)-:)-:)-(

Do góry