reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
a u nas, caly czas mleko z kaszką ryżową, (jabłko, malina, banan) róznie
9- 150ml i 3 miarki kaszki
12-13 - obiadek, cały słoiczek albo dwa mniejsze od tych tradycyjnych gerbera.
od 13-15 mlody ciumcia herbatke, raz wypije 20ml a arz 40ml - nie wiecej ;/
po 15 - mleko tjw 150ml i 3miarki kaszki
18- deserek, cały
po kąpili, po 20 - 150 tak samo,
00.00 - 150 tak samo,
3-4 znowu
mamy dośc podobnie z ta nocka widze...
u nas mniej wiecej jest tak....
około6-7 mleko mm 180ml z dodatkiem 2 lyzeczek kaszki owocowej
10-11 zazwyczaj zjada okolo 120ml kaszki lyzeczka z owockami(pół sloiczka)
14.30-15 zupka (sama jej gotuje) zjada cała miseczke czyli około 200-220ml
17 jakiś deserek ( pól sloiczka)
18.30-19 mleko po kapieli 180ml plus 3 miarki kaszki
i potem jak zje wszystko wieczorem po kapieli to
kolo 1.00 pobudka i 150ml mleka samego
i albo jeszcze cos się przebudzi koło 4 wtedy herbatka(lub woda)
a jak je np o 0.00 to wtedy budzi się nam koło 5 na jedzonko jak dziś i jest wtedy 130ml zjedzonego

Pomóżcie mi proszę z tą kaszką tzn. chciałam nią zagęścić pół słoiczka owoców, więc na 40 ml dałam dwie małe łyżeczki kaszki dodałam owoce i wyszła wodnista breja. Jak o zrobić lepiej?????

ja zawsze robie 'na oko', wlewam tyle wody ile potrzebuje a kaszki sypie tyle zeby konsystencja byla odpowiednia do podania lyzeczka. dodatek owocow tylko nieznacznie zmienia konsystencje.

reklama
Do góry