reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
młody dzisiaj na obiad debiut z marchewką z ryżem, az sie trząsł, zjadł cały słoik , ale dodam, że obiadek był dopiero pierwszy raz, takze smakowało i sukces! :) jutro dajemy znów...

To wiem :-) tylko nie za bardzo wiem od czego zacząć ;-)I jeszcze jedno dajecie już dzieciaczkom chrypki kukurydziane?

hmmm, możesz zaczać od jabłuszka :-)

ja chrupek nie daję,

klariss no to super :-) oby tak dalej, mój też uwielbia każde jedzonko, które zawiera marchewke :-)

a, i chyba jestem jedyną której się "podobają" dorosłe kooopy - łatwiej się spierają ;-)

mi od niedawna też się podobają ;)

wow super, a jak nocka??
no i powiedz mi co robisz z pokarmem, który masz w piersiach? odciągasz, czy jak?
nie bolą Cie piersi?

nocka ok. :) Jagada przespała cała, bo zapodałam jej na noc mm wymieszane z kaszka ryżową. wypiła 200ml i spala do 7 rano :)
piersi trochę bolą... mega pełne się robią co chwilę... ale nie chcę jednak brać tego bromergonu, bo ulotka brzmi jak scenariusz najgorszego horroru. zamierzam spróbować bez leków. chociaż pokarmu mam mega duuużo :( dzwoniłam do doradcy laktacyjnego i mam odciągać tak często jak piersi tego potrzebują (żeby nie były bardzo twarde, ale ma w nich pozostawać mleko), robić zimne okłady, mogę też pić szałwie i miętę, ale starać się też ograniczać płyny. Cóż mi pozostało..? nic, tylko robić zapasy ;)

młody dzisiaj na obiad debiut z marchewką z ryżem, az sie trząsł, zjadł cały słoik , ale dodam, że obiadek był dopiero pierwszy raz, takze smakowało i sukces! :) jutro dajemy znów...

gratulacje :)

reklama
Też w sumie od jabłka myślałam zacząć, jest bardziej miękkie od marchewki.
A mogę spytać dlaczego nie dajesz chrupek? bo za szybko czy nie chcesz w ogóle dawać ?

moja znajoma nawet wędlina dziecku do tego wkłada :-)
co do chrupek, to
raz ze może za wcześnie, a dwa ja uważam, że w tej chwili dawanie chrupek to zajmowanie dziecku rączek,
a moj synek tak pięknie się bawi, że nie muszę mu roczek zajmować :-p

Do góry