reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
A ja malemu dzisiaj zrobilam zupke i wyszla....yy dosc wodnista ale on z usmiechem na twarzy zjadl wszystko:szok::szok: ja bym sie tego nie tknela:-D
i zaczol mi gadac przy jedzeniu wiec dzisiaj mial jedzenie na powiekachi we wlosach :-D

A ja malemu dzisiaj zrobilam zupke i wyszla....yy dosc wodnista ale on z usmiechem na twarzy zjadl wszystko:szok::szok: ja bym sie tego nie tknela:-D
i zaczol mi gadac przy jedzeniu wiec dzisiaj mial jedzenie na powiekachi we wlosach :-D

widac sluzy mu wloskie jedzenie.
Powiem wam,ze te Mateuszowe papki wcale nie sa takie zle...owszem niesolone, ale mi smakuja....niestety nic Mamie nie zostawi :-(((
Narazie ejstem na etapie wprowaqdzania mleka 2...dzisja juz lecimy 3 lyzeczki 1 na 4 dwojeczki. kupoa jest 2 raz dziennie ...z samego rana..czyli o 6....i dlatego sie budzi i pozniej ok 9...hmmmm

Jk tylko skonczy 6 miesiecy,..albo lepiej w przyszlym tygodniu jak skoncze z melkiem zaczne wprowadzac wieczorny posilek...zastnawiam sie jak bedzie po tym spal. nie bedzie to mleko...przy ktorym zazwyczaj mu sie usypia tylko bedzie to posilek staly na saiedzaco lyzeczka....jestem bardzo ciekawa hmmmmmmmm

wiecie co a u nas pediatra powiedziala zeby mleko 2 wprowadxzac w nastepujacy sposob tzn jedno karmienie mlekiem 1 a nastepne 2 i na zmiane ..a potem np dwa karmienia 2 i jedno 1 ... wcale nie mieszac jej mleka 1 i 2 w jednej butelce wiec ja juz nie wiem

my od 2 dni przeszliśmy na mleko 2 bez mieszania i innych kombinacji, narazie jest wszystko ok ale obserwujemy i przez ten tydzień nie będę eksperymentowała z innymi pokarmami aby nie namieszać, w przyszłym tygodniu zaczynamy kaszke mannę

wiecie co... tfu, tfu nie chce zapeszać ale Stasiek WCHŁANIA cokolwiek mu do jedzenia zaproponuję... Nawet mega kwaśne jabłko (pomyliłam się i wzięłam takie do sałatki)

a, i chyba jestem jedyną której się "podobają" dorosłe kooopy - łatwiej się spierają ;-)

No to ja teraz sie poskarżę,mała niechce jeść mi z butelki.Juz nie mam pomysłu.Ja nie chce rok czasu karmić.Ale soczki pije z butelki a mleka nie che.Nawet mojego sciagnietego.Normalnie nie mam pomysła.
A dziewczyny które pisały ze tez z butli nie ciągły jak u was idą postępy?

u nas z butelki niewielkie ilosci herbatki po jedzeniu zupki i czasem jak chce jej sie pic. Ale wylacznie herbatka koperkowa i musi sama tyrzymac butelke. Smoczek 2, butla Aventu.
Z mlekiem sobie odpusicilismy. Troche sie zaczelam bac ze jak naucze ja z butli mleko pic to cycka calkiem nie bedzie chciala. A chce ja karmic jeszcze z pol roku, przynajmniej z rana, wieczorem i w nocy.
Jak mala ma zostac dluzej z kims to jest karmiona zupka i owocem. Wytrzymuje tak do 6 godzin.
Wczorak bylo pierwszy raz miesko w zupce - mala wcinala jak nigdy. Dzis kupa na dwie pieluchy. Zapach taki ze na balkon chcialam dziecko wystawic....

a jednak stało się :-) my juz chyba niecyckowe :tak:

dziś cały dzień na butli. Jagoda pogodna jak zwykle i pięknie zasnęła po mm z dodatkiem kaszki ryżowej, co by dłużej pospała :-p zobaczymy jak będzie. trzymajcie kciuki :-)
wow super, a jak nocka??
no i powiedz mi co robisz z pokarmem, który masz w piersiach? odciągasz, czy jak?
nie bolą Cie piersi?
to normalka u nas :-D
ostatnio to ja nawet miałam na swoich włosach trochę marchewki :-D

reklama
My co prawda jeszcze mleka nie zmieniamy, ale jak pytałam o to pediatrę (o wprowadzenie kolejnego) to powiedziała żeby robić mniej więcej tak jak napisała Katagorka. Powiedziała żeby mleka nie mieszać tylko normalnie podawać. Przez kilka dni na przemian a potem już tylko 2.

Do góry